Android Wear 2.0 se opozdí, dorazí až začátkem roku 2017

1

Google vypustil Developer Preview s pořadovým číslem 3 pro systém Android Wear 2.0, který do hodinek přináší například obchod Play. Současně však také posunul vydání finální verze nového systému až na příští rok.

Android Wear 2.0

Další verzi operačního systému pro chytré hodinky s označením Android Wear 2.0 Google představil již v květnu letošního roku. Nyní vypustil Developer Preview 3, jež přináší další novinky pro uživatele, kteří novou verzi testují. Nejzásadnější změnou je začlenění obchodu Google Play přímo do hodinek. To přináší hned několik výhod. Nové aplikace mohou uživatelé stahovat přímo skrze displej hodinek a není k tomu nutné používat chytrý telefon, se kterým jsou spárované. Samozřejmě nebudou k dispozici všechny možnosti jako na telefonu, avšak aplikace budete moci hledat psaním rukou či hlasově. Současně však bude možné stahovat aplikace jen výhradně do hodinek a na telefonu je ani neuvidíte. Google si od toho slibuje větší zájem ze strany vývojářů.

TIP! Vyzkoušeli jsme nový Android Wear 2.0: všechno je jinak

Android Wear 2.0
Android Wear 2.0 – Developer Preview 3 – Obchod Play

Stinnou stránku nově zveřejněných informací je posunutí vydání finální verze Android Wear 2.0 pro všechny uživatele. Původní termín hovořil o sklonku roku 2016, to však již neplatí. Google se rozhodl prodloužit testovací fázi nového systému až do začátku roku 2017, takže je jisté, že finální verze nevyjde dříve než během prvního čtvrtletí roku 2017. Naopak se zřejmě dočkáme ještě minimálně jednoho Developer Preview.

Zdroje: android-developers.blogspot.cz, engadget.com

Diskuze ke článku
Hexagon
Super,radsej si pockam a budem mat paradne odladeny OS a mozno aj sa zmenia tie karty,tie su fakt riesene blbo v AW 2

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze