Google updatuje Android Wear: aktivace reproduktoru a diktování zpráv

9

Google přichází s novou aktualizací systému Android Wear. Ta je důležitá a na některých zařízeních by měla mimo jiné aktivovat reproduktor. Dále se objeví nová gesta pro rozšíření konkrétních nabídek a měly by se objevit i příkazy pro odeslání zpráv přes Telegram, Viber nebo WhatsApp.

Google každým dnem vypustí novou aktualizaci pro Android Wear. Ta by měla aktivovat reproduktory v chytrých hodinkách, ty potom umožní uživatelům připojovat hovory pomocí Bluetooth. Reproduktory jsou pochopitelně výrobci integrovány od začátku, ale čekalo se právě na tuto aktualizaci. Konkrétně se jedná o dva modely, Asus ZenWatch 2 (49 mm) a Huawei Watch.

Android Wear

Mezi další novinky, které aktualizace přinese, patří lepší podpora gest (například při rolování v menu pomocí máchnutí zápěstím nebo možnost gestem rozšířit kartu informací a nabídek). Google se také rozhodl podpořit aplikace jako je Telegram, Hangouts, Viber nebo WhatsApp a nyní bude možné odeslat textovou zprávu například pomocí jednoduchého příkazu: „OK Google, send a WhatsApp message to…“ jméno a text zprávy.

Zdroje: phonearena.com, officialandroid.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Petr
Pokud se bude jiz konečně z hodinek dat volat, místo handsfree v autě, budu nákup zvažovat. Repro z hodinek měla být samozřejmost již davno. Bude to tak fungovat?
David Novotný
David Novotný
Které hodinky update dostanou?
Honza
Tak fráze "Pošli zprávu [jméno] přes telegram" nebo "Pošli zprávu [jméno] přes viber" mi tedy nefunguje. Pokud to někdo rozchodí a zjistí co říci dejte mi prosím vědět. jbrepo@gmail.com
Honza
Google poslední aktualizací rozbil možnost odpovídat na zprávy českým mluvením. Zrušili funkci, kterou jsem používal nejvíce. A jediné zprávy, které lze vytvořit českým příkazem, je mail a sms. Žádný telegram, viber nebo whatsapp.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze