Play Store umí rozpoznat aplikace spolupracující s Android Wear

Co se platformy Android Wear týče, situace je zhruba následující: na trhu je dostatek přístrojů a i samotný systém je na celkem použitelné úrovni. Jediné, co ještě stále pokulhává se podpora vývojářů aplikací. Z toho důvodu je mnohdy obtížné najít tu správnou. Nyní by to mělo být ale jednodušší.

Chytré hodinky totiž nepoužívají vlastní aplikace, ale sdílí je s telefonem. Rozhraní na displeji hodinek je pak samozřejmě jiné a mnohem jednodušší než v telefonu, ale i tak postačí na některé základní úkony. Ovšem pouze v případě, že na tom vývojář zapracuje. V opačném případě, kterých je bohužel stále ještě mnoho, umí hodinky pouze zobrazit notifikaci, zbytek je potřeba řešit na telefonu.

Ikona hodinek napoví.

TIP! Nový Skype pro Android podporuje hodinky s Android Wear

Vybírat aplikaci pro hodinky je tak střílení do tmy. Až po instalaci do telefonu zjistíte, jak moc si (ne)rozumí s hodinkami. Proto i když se jedná o malou změnu, je velice užitečná. Mluvíme o schopnosti zobrazovat ikonku pro Android Wear kompatibilní aplikace, případně i popis jejich schopností. Jako všechny updaty Google Play obchodu bude i tato uvolňována postupně.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze