Systém Android Wear oficiálně podporuje mobilní služby operátora

2

Systém Android Wear, určený speciálně pro nositelnou elektroniku, se dočkává další důležité aktualizace. Nově mu nebude činit problém žádný přístroj, který podporuje připojení k sítím mobilních operátorů. Prvním takovým modelem je LG G Watch Urbane 2nd Edition.

LG Watch Urbane 2nd Edition

Speciálně upravený systém Android Wear, který vídáme na chytrých hodinkách mnoha výrobců, se stále učí nové funkce. Aktuálně k němu dorazila podpora mobilních sítí od operátorů, což znamená, že pokud budete mít v hodinkách SIM kartu, budete s nimi moci využívat připojení k internetu, aniž by byly zrovna spojené s mobilním telefonem. Pakliže budou vaše hodinky mít navíc i mikrofon a reproduktor, případně je budete mít spárované s Bluetooth sluchátkem, budete moci využívat i hlasové hovory skrze hodinky. Jistě si vzpomenete, že na trhu už hodinky s podporou SIM karty jsou, avšak v takových byl doposud vždy použit vlastní systém daného výrobce.

Vůbec prvními hodinkami, které kombinují přítomnost systému Android Wear a podpory mobilních sítí, jsou LG Watch Urbane 2nd Editon, které byly představeny minulý měsíc. Dnes navíc LG oznámilo, že se ještě v tomto měsíci dostanou na trh v USA, Jižní Koreji a na klíčové trhy v Evropě. O přesné dostupnosti u nás a případné ceně však informace v tuto chvíli nemáme.

Technické parametry LG Watch Urbane 2nd Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce44,5 × ? × 14,2 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor570 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ4 2015, ?

Zdroje: officialandroid.blogspot.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
František Zbořil
první hodinky s kulatým displejem. Jsem nadšený majitel sony smartWatch tři, tak se mi nechce hned po roce měnit, ale za rok do nich jdu. Lg zase boduje jak s telefony, tak teď s hodinkami. Nádhera jak po designové stránce, tak konečně i funkčnost dovedená k dokonalosti.
Driver
Umí to 4G přes vestavěnou sim? Protože 3G je tak pomalé až to bolí....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze