Celá třetina uživatelů hodinek s Wear OS používá iPhone

7
Celá třetina uživatelů hodinek s Wear OS používá iPhone
  • Platforma pro chytré hodinky Wear OS, dříve Android Wear, je pevně spjata se službami Googlu a Androidem
  • I přesto uživatelé takových hodinek často používají iPhony
  • Tuto zajímavost prezentoval přímo Google v rámci letošního ročníku konference I/O

Fakt, že majitelé hodinek se systémem Wear OS (dříve Android Wear) mohou zároveň vlastnit i iPhone není překvapením, Google kompatibilitu umožnil již pár let nazpátek, když uvolnil aplikaci pro iOS. Spolupráce samozřejmě není dokonalá a na iPhonech nelze využívat všech funkcí, protože chytré hodinky s Wear OS jsou úzce spjaté s Androidem, přesto základní věci fungují víceméně bez problémů.

I tak nás překvapila čísla, která prezentoval sám Google na letošním ročníku konference Google I/O. Dle nich tvoří uživatelé iOS celou jednu třetinu všech majitelů hodinek se systémem Wear OS. Jinak řečeno, 33 % majitelů Wear OS používá jako primární zařízení iPhone.

Google I/O 2018

Toto číslo určitě bude zajímat i samotný Apple, který proti Wear OS bojuje hodinkami Apple Watch s WatchOS. Ne všem zřejmě tato platforma vyhovuje, i když nepochybně nabízí mnohem komfortnější spojení i samotné používání. Vysvětlení takového zastoupení však může být poměrně snadné.

Apple Watch si můžete přizpůsobit pouze pomocí pásků, hodinky se systémem od Googlu nabízí různorodý design, za což může spolupráce se známými značkami. Téměř každá módní značka má své chytré hodinky s Wear OS, i když po funkční stránce se liší jen minimálně.

Diskuze ke článku
MilanDka
A to nikoho nenapadlo, že problémem muže být cena? Ne každý uživatel je ochotný za hodinky, co musí minimálně 1x za 2dny nabíjet, zaplatit bezmála 10tis.
Jeremy Eric Nowak
Presne z toho duvodu sem po 3 letech presel na Geas S3 Frontier. Myslim ze pokud Apple udela aspon store s ciferniky, hodne lidi se zase vrati.
Jos
Tak ono většina lidí v okolí mají MK a k tomu iPhone. Kdyby se Apple domluvil třeba s MK, TH atd tak by to vypadalo jinak

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze