Android L na videu: podívejte se na novou grafiku a efekty

Android L je velkým updatem, a to jak po stránce technické, tak po stránce designové. Ta je samozřejmě nejviditelnější změnou a na nový Material design jsme podívali ve videu. Podívejte se, jaké nejdůležitější změny si pro nás Google představil, co se povedlo a co by naopak měl do finální verze ještě změnit.

Nepřehlédněte

Android L je tématem posledních dní. Jeho nejviditelnější stránkou je nový Material design, tedy směr, kterým se Google ubírá i u dalších svých produktů. Nová designová linie znamená někdy opravdu zásadní změny ve vzhledu mnoha prvků systému, což mnohé uživatele rozděluje. Některým se nový Material design líbí, jiní preferují stávající, hutnější podobu. Designové změny se však nedotkly pouze samotného systému, ale i jednotlivých aplikací Googlu. Ten vydal pro vývojáře i velmi podrobný manuál popisující zamýšlenou podobu aplikací tak, aby co nejlépe zapadly do nového prostředí, ctily stejnou designovou linii a logiku ovládání.

Pokud vás zajímá, co vše je v Androidu L nového, určitě nepřehlédněte náš podrobný článek. Již včera jsme vám rovněž přinesli fotogalerii screenshotů.

Android L – zkusili jsme příští verzi Androidu

Google vzhled Androidu od základu přepracoval, prostředí výrazně zjednodušil a prim nyní hrají jednoduché linky a obdélníky, v kontrastu s kterými Google používá kruhové prvky jakožto klíčové ovládací prvky. Vše doplňují vkusné a jednoduché animace, nové stínování, které má uživateli pomoci lépe pochopit, co je na dané obrazovce důležité, co lze stisknout a jaký prvek slouží k čemu. Dočkali jsme se také zbrusu nové notifikační lišty, která se nyní vysouvá nadvakrát, trochu kontroverzního multitaskingu a zcela nové zamykací obrazovky s notifikacemi, nových ovládacích tlačítek a novinkou je také režim nerušit nebo nový úsporný režim.

Vývojářskou preview verzi pro Nexus 5 a Nexus 7 2013 Wi-Fi nabízí Google ke stažení na svých stránkách. Vše je samozřejmě pouze na vlastní nebezpečí a instalaci doporučujeme pouze zkušeným uživatelům.

Diskuze ke článku
Vendel
Nexus 7 2014 ještě není, ne? Nemysleli jste 2013?
Oliver
Asi je to fakt len o zvyku, ale nemozem si pomoct, mne sa to proste nepaci, zda sa mi to odost neprehladnejsie a komplikovanejsie nez stary Android... A to pritom bol asi ciel zjednodusit to, no na mna to posobi presne naopak...
joyster
Tiež som názoru, že starší droid 4.4.2 mi prišiel prehľadnejší, jednoduchší, Android L mi príde neprehľadný a vôbec sa mi nepáči jeho nový design, momentálne vlastním Z1 a čakám ako sa vyvinie situácia s microsoftom a WP. Akú značku zvolia a na ich prvé kusy, je dosť možné, že droidu zamávam, WP mi príde jednoduchší, svižnejší, síce trpí málo kvalitnými apkami ale drvivú väčšinu z apiek droidu aj tak nepoužívam a týmto Android L mi Google len uľahčuje rozhodovanie, pre mňa osobne je L čistá grcka...
Luky Kuky
Luky Kuky
výborný rychlý pohled na nový "materiál".. jsem velmi rád, jakým směrem se google upírá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze