Android aplikace týdne: Unclouded

5

Ti z vás, kteří často používají nějaké cloudové úložiště, určitě znají otravné stahování aplikací pro každou službu zvlášť a nekonečné přepínání mezi nimi při úpravách souborů a hledání, kam jste si vlastně soubor uložili. Právě tohoto vás může zbavit dnes probíraná aplikace Unclouded, která představuje spojení několika cloudových služeb v jedné přehledné aplikaci.

Unclouded je prozatím exkluzivní aplikací pro Android (ale na verzi pro iOS se již pracuje), která vás nechá prohlížet a spravovat jakékoliv soubory ve vašich oblíbených cloudových úložištích, ať už je to OneDrive, Dropbox, Mega, Box nebo Google Disk, a můžete se díky ní tak zbavit zbytečného instalování extra aplikací pro každé úložiště zvlášť.

Unclouded – Android aplikace týdne

Aplikace však není jen užitečná, ale také skutečně pěkná a přehledně navržená. Své místo si zde našel Material Design a nebál bych se říct, že je to jedna z nejhezčích aplikací pro správu cloudu celkově, bez ohledu na její specifickou funkci, díky které si jí dnes představujeme. Velmi pěkná designová vychytávka je například navigace napříč strukturou složek, kdy se vám jednotlivé karty nadřazených složek s jejich jmény řadí hezky za sebe a ukazují vám tak cestu, jakou jste se dostali do složky, kde právě jste.

Nyní se však vraťme zpět k důvodu, proč si Unclouded stáhnout především – funkce. Předně zde máme úvodní obrazovku, která vám ukáže, kolik místa z celkového počtu GB zabíráte na daném úložišti. V případě přidání Google účtu vám potom aplikace dokonce ukáže, kolik místa zabíráte jednotlivě na Disku, Gmailu a Fotkách.

Unclouded - Cloud Manager

Ve vysunující liště následně najdeme jednotlivé možnosti zobrazení obsahu a kolonku pro přepínání mezi jednotlivými úložišti. Máme zde „průzkumníka“, který vám seřadí veškerý obsah v úložišti dohromady podle vámi zvoleného filtru nebo zobrazí obsah podle jednotlivých kategorií souborů, jako jsou třeba videa, prezentace, obrázky a pár dalších.

Unclouded - Cloud Manager

Velmi užitečné je potom rozdělení dle času, kdy se vám soubory rozdělí do složek podle posledního upravení/otevření, ať už to bylo dnes, včera, minulý týden nebo klidně i před dvěma lety. Vhod rozhodně přijde i možnost nechat si zobrazit duplicitní soubory, které vyhledá aplikace opravdu neskutečně rychle. Následně z jednoduchého seznamu můžete rozhodnout, který soubor smazat a který nechat.

Jako poslední se tu ukrývá i koš pro vyhozené složky a soubory, odkud je můžete trvale odstranit. Vše je zkrátka velmi jednoduché a intuitivní a jako příjemný bonus můžete aplikaci používat i offline. Jediným, ale za to velkým negativem je omezení základní bezplatné verze. Hned po stažení máte totiž dovoleno používat aplikaci pouze pro dvě úložiště zároveň. Další vlastnosti aplikace si musíte dokoupit v prémiových balíčcích, a to buď jednotlivě, nebo dohromady.

Unclouded - Cloud Manager

Za necelých 28 korun si můžete dokoupit možnost aplikaci chránit pomocí PINu, hesla nebo vzoru, podobně jako vaší zamykací obrazovku. Za stejný peněžní obnos lze dokoupit i tmavé téma aplikace a zejména pak možnost používat neomezené množství účtů. Vybrat si můžete i ze dvou větších balíčků. Za 69 korun koupíte balíček se všemi zmíněnými vlastnostmi dohromady nebo můžete utratit hned 97 korun a dostanete to samé plus ještě všechny budoucí prémiové funkce v dalších aktualizacích.

Unclouded - Cloud Manager

Mít možnost spravovat všechny své cloudové účty tak jednoduše a přehledně je rozhodně lákavá nabídka. Unclouded je jednou z nejhezčích aplikací tohoto druhu a přichází se spoustou užitečných funkcí, díky kterým rozhodně stojí za stažení. Připlatíte si sice za možnost spravovat více než dvě cloudové služby, ale jakmile začnete Unclouded jednou používat, pravděpodobně vás velmi rychle napadne, že to za těch pár korun možná opravdu stojí.

Stáhnout Unclouded - Cloud Manager

Google Play

Diskuze ke článku
Dano
Jedna vec je zobrazovanie obsahu a druhá vec je aktívna práca s cloudom. Dokáže upload celých priečinkov (nie iba súbory po jednom) ako to zvláda Xplore? Graficky je teda ale fakt pekná.
VIKTOR
Většina správců souborů umí spojení a páce s cloud. službami !
Boris
Stáhnul a vyzkoušel jsem, ale pořád mi lepší a přehlednější přijde Solid Explorer. Za mě naprostá 1, co se týče spravování úložišť a to jak místních, tak i cloudových a umí i MediaFire. Mějte se.
mato
A čo tak FolderSync? ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze