Android aplikace týdne: Taskbar

3

V tomto našem pravidelném seriálu si představujeme nejčastěji aplikace určené převážně pro vaše chytré telefony s Androidem, ale nejen na nich běží tento operační systém od Googlu. Mnoho z vás může mít s Androidem i tablet, takže se dnes podíváme na jednou šikovnou malou aplikaci, po které mohli právě majitelé tabletů dlouho toužit.

Možná jste si už někdy povzdechli, že vám chybí pracovní lišta se Startem jako u desktopových Windows. Aplikace Taskbar se snaží právě tuto funkci nabídnout všem zdarma a přidává k tomu i něco málo navíc včetně jednoho překvapení. Aplikace funguje v podstatě opravdu jako klasické Start menu ve Windows. Můžete tu mít buď kompletně všechny nebo jen vámi vybrané zástupce a navíc vám menu zobrazuje i pár naposledy použitých aplikací, abyste se mezi nimi mohli rychle a bez problémů přepínat.

Taskbar – Android aplikace týdne

I nastavení je poměrně komplexní a můžete si tu upravit prakticky vše: od oněch zobrazených zástupců aplikací přes zakotvení panelu až po výběr zobrazení meníčka formou seznamu nebo mřížky ikon. A když už jsme u ikon, i ty tu můžete změnit za nějaké, které si stáhnete z Google Play. Ty produktivnější z vás může zaujmout i fakt, že je aplikace vytvořena speciálně pro pohodlné ovládání pomocí myši a klávesnice. Pro ulehčení ovládání systému tu dokonce najdete i pár klávesových zkratek.

Taskbar

To největší překvapení dostanou však až majitelé zařízení s Androidem 7 Nougat. Díky němu mohou totiž jednoduše používat všechny aplikace v oknech, jako je tomu na počítači. Lze si tedy otevřít spoustu aplikací přes sebe a uspořádat místo a velikost všech oken, jak jen chcete. To vše bez rootu či jiného hlubšího zásahu do systému. Uživatelé zařízení s Nougatem si tak jednoduše zpřístupní funkci, o jejíž přítomnosti v čistém Androidu se již dlouho spekulovalo, ale nativně jí bohužel zatím nevyužívá.

Taskbar

Tato funkce v kombinaci s podporou myši a klávesnice tak může udělat s vašeho androidího tabletu mnohem produktivnější zařízení než dřív. Jen ten Nougat je bohužel pro maximální funkčnost potřeba. Pokud však v budoucnosti ve vašem zařízení s Androidem 7 vše zprovozníte, uděláte si ze svého tabletu v podstatě Chromebook zařízení v kompaktnějším těle, což se může určitě někomu hodit. A pokud spojíte Taskbar s nějakou aplikací pro sdílení obrazu na monitor, budete mít v podstatě něco jako Android verzi Continuum, jako mají některé telefony s Windows 10 Mobile.

Stáhnout Taskbar

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš
super věc. jak zde padlo, tak dohromady s klávesnicí a myší, klidně i monitorem tady máme poměrně funkční computer. bravo.
Jjjj
Hmm. Takže velmi chudý příbuzný nabídky Start z Windows...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze