Android aplikace týdne: Snap Swipe Drawer

2

Widgety patří neodmyslitelně k Androidu, ale zdaleka ne každý je používá. Dnes představovaná aplikace se právě tento fakt snaží změnit a přináší tak trochu jiný způsob, jak widgety využít. Snap Swipe Drawer vám totiž dovoluje nahlédnout na vámi zvolené widgety přímo z notifikační lišty. Nemusíte si tedy zaplňovat domovskou obrazovku a můžete využívat widgety odkudkoli v systému.

Snap Swipe Drawer – Android aplikace týdne

Prostředí aplikace je velmi jednoduché. Nejprve je nutné udělit potřebná oprávnění a už si můžete pomocí plusové ikonky dole vkládat všechny možné widgety. Ty si lze následně seřadit dle libosti, změnit jejich velikost či je smazat. Poté stačí jen swipenout z pravé části notifikační lišty a už můžete vidět všechny vaše vybrané widgety hezky na jednom místě odkudkoliv v systému.

Snap Swipe Drawer

S některými widgety lze lehce interagovat třeba přepínáním měsíců v kalendáři či scrollováním v Gmailu a po klepnutí na jakýkoli prvek v samotném widgetu se samozřejmě otevře příslušná akce v aplikaci, kterou zastupuje. Vše tedy funguje naprosto stejně jako u běžných widgetů na domovské obrazovce. Tato aplikace vám tak může připomínat podobné řešení, jaké používá pro své widgety iOS.

Přímo z této lišty se můžete ikonkou ozubeného kolečka v horní části obrazovky snadno dostat opět do nastavení, kde si lze rychle upravit scrollování mezi widgety či změnit místo, odkud je možné swipenout pro jejich zobrazení, přičemž tato místa můžete navíc i kombinovat. Vybrané aplikace se zde však mohou rovněž přidat na černou listinu - v těchto aplikacích nebude následně Snap Swipe fungovat.

Snap Swipe Drawer

Snap Swipe Drawer je ke stažení zdarma, avšak jste omezeni na používání jen 4 widgetů najednou. Pro odemknutí neomezeného množství a pár dalších drobností je nutné zakoupit Pro verzi aplikace za necelých 60 korun.

Stáhnout Snap Swipe Drawer

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Karel
Podle mě tam máte chybu nahoře hned první věta pod vašim popiskem ...Snap Swipe Drawe - Apple aplikace týdne... nemá tam být Android aplikace týdne??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze