Android aplikace týdne: Material Apps

Vzhled sice není u aplikací úplně to hlavní, ale o jeho důležitosti nelze pochybovat. Kdo by také chtěl ošklivé prostředí ve svém pěkném a moderním telefonu. Tentokrát je tedy naším tipem pro stažení aplikace, která vám, byť nepřímo, právě s tímto pomůže. Řeč je o Material Apps – aplikaci, která v podstatě jen shromažďuje pod jednu střechu jiné aplikace z Google Play s jedním společným jmenovatelem.

Material Apps – Android aplikace týdne

Pokud máte v oblibě Material Design stejně jako já, určitě dejte dnešní aplikaci šanci. Všechny shromážděné aplikace v Material Apps totiž využívají zásadně tento designový jazyk od Googlu. Chcete přehrávač nebo kalendář, ale trváte na tom, aby byl v Material Designu a ladil tak se zbytkem vašich aplikací? Zde jej stoprocentně najdete.

Material Apps

Material Apps je jednoduchou a přehlednou aplikací, která se v zásadě dělí pouze na různé kategorie vyhledávání. Aplikace můžete hledat podle typu zařízení, na které je chcete, nebo se zkrátka podívat na ty nejlepší appky, které doporučuje samotný Google pomocí každoročních Play Awards. Samozřejmě se můžete podívat na seznam těch nejnovějších a nejoblíbenějších aplikací nebo rovnou klepnout na kategorie a mrknou se pouze třeba na vzdělávací či fitness aplikace. Navíc tu máme i speciální kolekce, kde najdete ty nejpopulárnější typy aplikací, které lidé nejčastěji chtějí. Okamžitě se vám tak ukáží sady ikon, hudební přehrávače nebo aplikace pro obrázky na pozadí.

Material Apps

Prostředí je opravdu velmi přehledné. Každá aplikace má vlastní kartu s ilustračním obrázkem, názvem, hodnocením na Google Play a označením, zda je zdarma či placená. Pokud se vám nějaká aplikace líbí, jednoduše na ní klepněte a v mžiku jste v klasickém Obchodě Play a můžete začít stahovat. Vámi objevenou aplikaci můžete samozřejmě i sdílet s vašimi přáteli pomocí klepnutí na ikonku sdílení v její kartě. A třeba v takovém nastavení potom najdete jen přepnutí aplikace do dark módu a vypnutí funkce, kdy pouhým klepnutím na kartu aplikace otevřete obchod.

Material Apps

Pokud jste sami vývojáři nějaké aplikace, která by se sem hodila a chcete jí tu mít také zobrazenou, můžete jí přihlásit pomocí jednoduchého formuláře. A jestli se vám Material Apps skutečně líbí, je možné přispět jejímu vývojáři pomocí menších částek na kafe, burger nebo větší jídlo. Jinak je však aplikace zcela zdarma a bez jakýchkoli reklam, takže pokud jste velkými fanoušky Material Designu, směle do stahování.

Stáhnout Material Apps

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze