Android aplikace týdne: DPP INFO

1

Pokud často používáte pražskou hromadnou dopravu, máme pro vás dnes nepochybně zajímavou aplikaci. Před pár dny totiž přibyla konkurence aplikacím sloužícím pro vyhledávání dopravních spojů, jako jsou známý Idos či Pubtran. Onou konkurencí je aplikace DPP INFO přímo od pražských dopravních podniků. Zaujmout vás může nejen díky rychlému vyhledávání, ale hlavně díky pár extra funkcím, které tuto aplikaci trošku odlišují.

Nejdříve se podíváme na asi nejdůležitější funkci každé podobné aplikace – vyhledávání spojů. To zde probíhá extrémně rychle (i při velmi pomalém internetovém připojení se vše načítá bleskově) a můžete i filtrovat podle počtu přestupů či hledat pouze bezbariérové a nízkopodlažní spoje. Poté, co vám aplikace spoj vyhledá, si jej můžete rozklepnout pro celkový přehled všech stanic dané linky a vidět můžete samozřejmě i časy přestupů či cenu potřebné jízdenky, která bude pro vaší cestu nejvhodnější.

A co tedy ty extra funkce? Předně lze přímo z aplikace jednoduše a rychle koupit SMS jízdenku dle vaší volby pouhým klepnutím na ikonku v pravém horním rohu. Podívat se můžete i na nejbližší zastávku a vidět veškeré spoje přímo z ní bez zadávání cílové destinace. Dokonce si můžete často navštěvované zastávky dát i do oblíbených a podívat se na přehled nejbližších zastávek přímo na mapě. Při vyhledávání dokonce nemusíte ani znát jména zastávek – stačí otevřít mapu a na požadovanou zastávku klepnout.

DPP INFO (Android aplikace týdne)

Nejlepší vlastnost této aplikace pro mě osobně představuje kolonka Události v dopravě. Zde uvidíte ty nejaktuálnější mimořádné události, výluky a omezení v dopravě, přičemž aplikace na ně bude upozorňovat i při vyhledávání spojů. Už vás tak nikdy nepřekvapí nečekaná výluka a nepřijdete zbytečně pozdě.

Posledních pár funkcí, které tu najdeme, už je drobnější povahy, ale pro některé z vás mohou být přeci jen užitečné. Kouknout se můžete i na čistě bezbariérové zastávky či parkoviště v blízkosti některých zastávek, u kterých se vám zobrazí i jejich místo na mapě. Velmi příjemná je potom přítomnost často aktualizovaného počítadla celkových, obsazených a volných míst k parkování. A pokud chcete pěkně jednoduchý přehled dopravy, můžete si zde nechat zobrazit i nejnovější dopravní schémata všech pražských linek.

Je toho vcelku dost a i když aplikace pokrývá pouze Prahu, má rozhodně co nabídnout. Pokud tedy bydlíte či jen studujete v Praze, rozhodně ji vyzkoušejte. Jde pravděpodobně o ten nejaktuálnější a nejpřesnější zdroj informací o pražské dopravě.

Stáhnout DPP INFO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
dpp
Možnosti vyhledávání ve srovnání s aplikací idos jsou slabé. Aplikace použitelná snad jen pro snazší přístup k informacím o mimořádnostech v provozu (v porovnání s přístupem přes web).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze