Android aplikace týdne: Dobré ráno

18

Dnes se pokusíme trochu zpříjemnit váš spánek a představíme si aplikaci, která si klade za cíl vás každé ráno probudit do nového dne s pořádnou dávkou energie. Její jméno je příznačně Good Morning (Dobré ráno) a jedná se ve své podstatě o chytrý budík, který monitoruje váš spánek a na základě statistik usoudí, kdy je nejlepší vás probudit. Pryč tedy s ranní rozmrzelostí a vzhůru do nového dne!

Good Morning je velmi pěknou a přehlednou aplikací na buzení, která na první pohled působí jako obyčejný budík, ale pod povrchem toho skrývá více, než se může zdát. Jedná se o aplikaci podobnou třeba populárnímu Sleep as Android, avšak oproti ní je zde mnoho rozdílů. Prostředí není třeba tak komplikované a nemá nepřeberné množství funkcí a grafů, takže se v něm mnohem snadněji vyznáte. Jako bonus je aplikace, byť s všudypřítomnou reklamou, dokonce zcela zdarma a nečeká vás tedy po 14 dnech zpráva o vypršení zkušební verze, jako tomu je právě u Sleep as Android.

Dobré ráno – Android aplikace týdne

Ano, zmiňované chybějící funkce mohou někoho odradit, ale je nutné si uvědomit, že Good Morning hraje hlavě na jednoduchost a uživatelskou přívětivost. Navíc je aplikace poměrně nová a vývojáři na ní pracují opravdu dnem i nocí, aby přinášeli stále nové věci, jako je třeba v budoucnu očekávaná podpora chytrých hodinek a náramků. Důkazem jejich píle může být i fakt, že při natáčení našeho videopohledu byla aplikace v obchodě Google Play nazvána Good Morning a nyní, v době psaní článku, jsou už všechny popisky v obchodě pěkně v češtině a pod názvem Dobré ráno.

Teď už však k samotnému principu aplikace. Aby byl váš spánek opravdu co nejlepší a příjemně jste se probouzeli, najde aplikace automaticky váš optimální čas probuzení a zároveň si vede přehledné statistiky o vaší kvalitě spánku. V praxi to funguje opravdu velmi jednoduše.

Dobré ráno

Vše začíná samozřejmě usínáním. Jednoduše nastavíte čas, kdy si přejete být probuzeni, položíte telefon na matraci vedle sebe (nejlépe vedle polštáře) a spíte. Pro příjemnější usínání si je možné vytvořit i playlist oblíbené hudby či jiného zvukového doprovodu. Využít lze i předem vytvořených relaxačních zvukových kulis, jako je třeba zvuk praskajícího ohně nebo déšť.

Aplikace následně sleduje pomocí akcelerometru v telefonu vaše pohyby při spaní pomocí přenášení vibrací a pohybů z matrace a podle výsledné statistiky vašeho „převalování“ nastaví 30minutové časové okénko před vámi zadaným časem probuzení. Právě někdy v tomto časovém úseku vám nečekaně zazvoní budík, jelikož telefon najde pomocí svého sledování, kdy se nacházíte ve fázi tzv. lehkého spánku, během kterého by mělo být probuzení nejpříjemnější. Zvukem, který vás probudí, může být samozřejmě vámi zvolená hudba či jeden z předpřipravených tónů, jako u normálního budíku.

Dobré ráno

Po příjemném probuzení vás aplikace informuje pomocí grafu o průběhu vašeho spánku a jeho fázích, ohodnotí jeho kvalitu, případně dá i nějaké rady, jak jej pro příště zlepšit, a jako příjemný malý bonus vám ukáže i přehledný průběh počasí na celý den.

Good Morning je opravdu zajímavou aplikací, která alespoň v mém případě skutečně funguje, a musím uznat, že měření telefonu jsou vždy velmi přesná a probouzení je skutečně mnohem příjemnější. Pokud vám tedy může Good Morning byť jen trochu pomoci s bezesnými nocemi, tak vám rozhodně minimálně za vyzkoušení stojí, přeci jen lepším startem do nového dne nepohrdne snad nikdo.

Stáhnout Dobré ráno budík

Google Play

Diskuze ke článku
#Martim
Mam radsej tu od googlu ...
Redmarx
Premyslim o tom, jestli by mel ziskat Darwinovu cenu tvurce aplikace nebo jeji uzivatel.
---
Zacneme s fazi usinani, polozite si telefon vedle sebe na matraci a spite. Aplikace pracuje, pomoci akcelerometru sleduje vase pohyby a rano az se probudite a zjistite, ze mate za noc vystavenou baterku a vztekem byste chteli do telefonu prastit, tak aplikace schova telefon pomoci skakani vibracema pod polstar. :-)
Petr

1) aplikace predpoklada, ze uzivatel spi sam
2) chtelo by to propojit s chytryma naramkama, napr s MiBand, coz je lepsi reseni, nez mit nabijejici se pristroj nekde u hlavy
blue.sun
Jak jsme mohli cela ta staleti prezit bez toho a nevymrit....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze