Američtí uživatelé Skypu z něj mohou volat na tísňovou linku

Američtí uživatelé Skypu z něj mohou volat na tísňovou linku
Fotografie: Microsoft
  • Skype se tak snaží suplovat pomalu mizející pevné linky
  • Služba by měla sloužit spíše jako záloha mobilů
  • Kromě toho přináší nová verze i další funkce

Pamatujete si legendární scénu ze seriálu IT Crowd (Ajťáci), kdy se jeden z techniků rozhodne kvůli požáru v kanceláři psát hasičům e-mail namísto volání na složité číslo? Něčeho podobného jsme se dočkali i v realitě, ale s tím rozdílem, že pro vytočení tísňové linky 911 v USA je nyní možné i pomocí osobního počítače a programu Skype. Podobnou možnost již mají uživatelé v Austrálii, Dánsku, Finsku a Spojeném Království.

Skype v tomto případě slouží jako náhrada za pevné linky, které jsou v USA, podobně jako u nás, stále více raritní výbavou domácností. Jedinou možností, jak si zavolat pomoc, jsou mobilní sítě, ty ale nemusejí být při problémech většího rázu vždy spolehlivé – na rozdíl od pevného připojení k internetu. Skype ale varuje, že se jedná o technologii, která by rozhodně neměla sloužit jako primární. Také varuje před jejím používáním mimo bydliště, protože pak nemusejí funkce pro zjišťování polohy fungovat správně.

Vedle této schopnosti přináší verze 8.80 i nové funkce pro všechny ostatní. Jedná se například o možnost zanechat až 5 minut dlouhou hlasovou zprávu, tmavý mód při volání anebo schopnost zoomovat při sdílení plochy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze