Americký výrobce paměťových čipů Micron obnovuje spolupráci s Huawei

9
Americký výrobce paměťových čipů Micron obnovuje spolupráci s Huawei
  • Společnost Micron našla právní kličku, která ji umožňuje s Huawei opět spolupracovat
  • Během několikatýdenního zákazu spolupráce přišel Micron přibližně o 4,5 miliardy korun

Americká společnost Micron, která Huawei zásobuje paměťovými čipy, začne s čínským výrobcem opět spolupracovat. Podle informací reuters.com to oznámil CEO společnosti, Sanjay Mehrotra, který nechal důkladně zanalyzovat nařízení prezidenta Donalda Trumpa o zákazu spolupráce s Huawei.

Uznali jsme se, že můžeme legálně pokračovat v dodávce některých stávajících produktů, protože nepodléhají nařízením o správě vývozu ani omezením černé listiny,“ prozradil Mehrotra během konferenčního hovoru s investory. Následně dodal: „Situace ohledně spolupráce s Huawei je však stále značně nejistá a nejsme schopni předpovědět objemy či časová období, během kterých budeme schopni dodávat naše produkty.

Ohebný Huawei Mate X, který jsme si dnes mohli otestovat, rovněž obsahuje technologii společnosti Micron.

Společnost Micron, která se nachází ve státě Idaho, pozastavila veškeré dodávky 15. května, když americká vláda vydala seznam společností, se kterými zakázala americkým firmám obchodovat. Huawei přitom představoval jednoho z nejdůležitějších zákazníků Micronu a americký výrobce kvůli zákazu doposud přišel o 200 milionů amerických dolarů (necelých 4,5 miliardy korun).

S pomocí advokátů a specialistů na výklad práva však Micron evidentně našel způsob, jak nařízení americké vlády legálně obejít. Zda se přidají i další američtí dodavatelé Huawei zatím není jasné.

Diskuze ke článku
PavlosPM
Pevně věřím, že se tohle všechno vyřeší a Huawei a Honor pojedou dál. Pokud by se tak nestalo odnesou to samozřejmě všechny strany sporu, ale i zákazník. Ať chcete nebo nechcete Huawei je jeden ze tří špičkových firem které udávají směr.
Romualdo
Taky doufam, že Huawei vše ustojí a pojede zase jako dřív. Nevím co ten Trump chtěl vymyslet sankcemi, když to odnáší US firmy a ekonomika. Aby to nedopadlo tak, že si vše potřebné Číňani budou vyrábět sami a ještě lépe a US ekonomika půjde ještě více do kytek...
TRUMP
Trump by měl tu firmu zlikvidovat za velezradu.
Ať už jde ten soudruh komunistickej do haj***

Už mám seznam, kdo z něho okolo mi volá a má Huawei.
Automaticky jsem dal číslo do banu
Sanino11
Huawei je komunistický podnik ovládaný čínsku armádou. Ten kto ho kupuje je podporovateľom protiprávneho a neľudského systému.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze