Alphabetu se daří, zvedl zisk o čtvrtinu na téměř 5 miliard dolarů

Pod firmu Alphabet spadá jak samotný Google, tak i platforma Android a služba YouTube. Mateřská firma Googlu aktuálně představila své finanční výsledky, které jsou velmi pozitivní. Čistý zisk vzrostl o 25 % a dosahuje téměř 5 miliard dolarů. Aktuální čísla jsou dle finanční ředitelky výsledkem dlouhodobých investic.

I když by někteří možná ještě váhali, Alphabet rozhodně není neznámá firma, naopak. Alphabet (pod který spadá Google a další brandy, jako je například YouTube a samozřejmě také platforma Android) existuje od minulého roku a aktuálně se pochlubil svými finanční výsledky. Ty se nesou v pozitivním duchu, tržby meziročně vzrostly o 21 % na na 21,5 miliardy dolarů, čistý zisk pak vzrostl o 25 % na 4,9 miliardy dolarů.

Alphabet logo

Za vysokými příjmy stojí, jak jinak než, reklama. Zvýšil se počet prokliků, jeho průměrná cena se však nepatrně snížila. Do budoucna Google hodlá investovat nemalé peníze do rozvoje cloudových služeb. V tomto odvětví se mu dařilo a zaznamenal tržby ve výši dvou miliard dolarů.

Zdroje: abc.xyz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze