Finanční výsledky: Google pod křídly Alphabet jen roste

Velké společnosti nás aktuálně zahlcují kvartálními výsledky. Pokud si nechcete, někdy pro veřejnost až zbytečně rozsáhlé zprávy, číst, podívejte se na akcie. Akciový trh totiž velmi dobře odráží aktuální dění, navíc jsou na něm většinou informovaná účastníci s výrazně více informacemi a znalostmi, než získáte pouze z jednoho finančního výsledku. Jak je na tom Google, respektive Alphabet?

Pokud vám to uniklo, Google oficiálně spadá pod křídla Alphabet Inc. V zásadě se ovšem nic nemění, protože Google si zachoval svoji podstatu i zaměření. Běžný zákazník tak nic nepozná. Pokud vás nyní změna názvu rozhodila, určitě vás uklidní informace z trhu. V pátek 22. 10. 2015 posílily akcie Alphabet Inc. (Google) z 650 dolarů na 730 dolarů. Páteční trh následně uzavřel na 704 dolarech za kus. Co tento růst způsobilo?

Google stock

Za vším samozřejmě stojí skvělé kvartální výsledky. Google vykázal tržby 18,67 miliard amerických dolarů (456,5 miliardy korun) a čistý zisk 4,7 miliard amerických dolarů (115 miliard korun). Čistý kvartální zisk je tak vyšší, než v případě Microsoftu. Pokud u Google provedeme meziroční srovnání, zjistíme růst tržeb o 13 procent a čistého zisku dokonce o 27 procent. Na základě těchto skvělých výsledků plánuje společnost zpětný odkup akcií v hodnotě 5 miliard amerických dolarů (122 miliard korun). Googlu se pod křídly Alphabet zatím daří.

Zdroje: theverge.com, pocketnow.com, finance.yahoo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze