Finanční ředitelka přiznává klesající prodeje Pixelů. Změní to modely 3a (XL)?

10
Finanční ředitelka přiznává klesající prodeje Pixelů. Změní to modely 3a (XL)?
  • Tržby Googlu za hardware v Q1 2019 činily v přepočtu 12,5 bilionu korun
  • Podle CFO Ruth Poratové stojí za poklesem prodejů Pixelů zvýšené napětí v segmentu prémiových smartphonů

Za pár dní nás čeká odhalení cenově dostupných Pixelů 3a a 3a XL, které budou spadat do střední třídy. Rozhodnutí Googlu nabízet smartphony i pro další cílové skupiny se přitom jeví jako krok správným směrem, který přinese ovoce. Možná však měly na toto rozhodnutí vliv také klesající prodeje stávajících Pixelů.

Podle CFO společnosti, Ruth Poratové, prodal Google méně Pixel zařízení v letošním prvním kvartále ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Důvodem má být podle jejího názoru zvýšené napětí v segmentu prémiových smartphonů. Co konkrétně tím myslela se však již v dokumentu s finančními výsledky neuvádí. Segment prémiových smartphonů trápí hned několik problémů – očekávání zákazníků jsou značně vysoká a vzhledem k nemalé pořizovací ceně nových zařízení jsou často ochotni používat jejich stávající smartphony o něco déle. Obzvláště pak nabízí-li nové smartphony oproti předchozí generaci pouze kosmetická vylepšení.

Tržby z hardwaru za první čtvrtletí loňského roku činily 4,35 miliardy amerických dolarů (zhruba 100 miliard korun) a letos jsme mohli pozorovat nárůst na 5,45 miliardy dolarů (přibližně 125 miliard korun). Díky Ruth víme, že za nárůstem rozhodně nestál úspěch Google Pixelů.

Diskuze ke článku
XYZ
A diví se někdo, když se ty Pixely oficiálně prodávají jen na pár vybraných trzích? Dokud byl Nexus za polovinu, tak spousta lidí předprodej risknula, ale u mobilu za 25 tisíc čekám pomalu next business day záruku a ne dohadování se s překupníkem.
JoeBlack
Podprůměrný telefon za nadprůměrnou cenu se špatně prodává? Teda jsem v šoku ...
Je něco na tom telefonu dobrého? Teda vyjma hlavního snímače fotoaparátu, které neumí ani širokoúhlé ani zoom ...
Tupec
Dobře jim tak. Nejsou schopni prodávat na všech trzích, takový obrovská firma! Takže dovoz pak znamená několik tisíc více!
Stejně tak ta cena je hodně vysoká, snad dostají rozum.
iDominik
Predrazena, nedostupná sracka... Co se diví koza jedna. I za půlku ceny je to pořad nezajimava koupě. Ať to prodavaj za 6000kc a třeba něco prodá pani ředitelka ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze