Google mění svou strukturu. Zavádí Alphabet, pod kterou bude spadat

2

Americký Google už dávno není jen internetový vyhledávač a rovněž se již nějaký ten pátek nezaměřuje pouze na software. Z tohoto důvodu přikročili spoluzakladatelé k založení společnosti Alphabet, do které bude například začleněn i Google.

Společnost Alphabet byla oznámena na oficiálním blogu Googlu. Její název nebyl zvolen náhodně. Alphabet má totiž začlenit všechny různé současné i případné budoucí projekty Googlu. Mohli bychom jednotlivé části nazvat divizemi a Google si od tohoto kroku slibuje větší přehlednost v podnikání i financích. Ostatně od čtvrtého čtvrtletí roku 2015 budou finanční výsledky vždy vydávány odděleně pro jednotlivé části Alphabety.

Google Alhpabet

Součástí Alphabety bude samozřejmě i celý Google. Pod něj bude spadat vyhledávání, mapy, reklamy, aplikace, YouTube a také celý Android. Mezi dalšími částmi Alphabety bude například chytré řešení domácností Nest, Fiber či mnohé další. Každá část pak bude mít svého vlastního ředitele. Googlu bude nově šéfovat Sundar Pichai, který v minulosti šéfoval Chromu a Androidu. Naproti tomu zakladatel celého Googlu, Larry Page, se přesune na pozici CEO celé společnosti Alphabet. Spoluzakladatel Sergey Brin se pak stane prezidentem společnosti.

Zdroje: googleblog.blogspot.in, gsmarena.com