Chystá Google dvojici chytrých hodinek? (aktualizováno)

Již dlouhou dobu kolují spekulace o smartphonu postaveném přímo Googlem bez pomoci jiného výrobce a již dříve tento rok jsme se dozvěděli, že Google založil zcela novou hardwarovou divizi. Nyní se zdá, že telefon není to jediné, co si pro nás chystá. Šiří se zvěsti o dvou chytrých Google hodinkách, běžící samozřejmě na Android Wear a s integrací Google Assistant.

Aktualizováno 12.7. 2016

Po prvních zprávách o připravovaných chytrých hodinkách od Googlu z minulého týdne se objevují první rendery, které ukazují, jak by mohla dvojice hodinek vypadat, nicméně nové informace o výbavě či softwarovém vylepšení, oproti jiným hodinkám s Android Wear prozatím nejsou.

Google Android Wear hodinky

Původní zpráva z 8.7. 2016

Podle poslední zprávy by měl Google pracovat hned na dvou chytrých hodinkách s Android Wear, byť je ovšem zatím nejasné, zda na nich pracuje přímo Google nebo budou vytvořeny nějakým partnerem a ponesou značku Nexus. Podle kódových názvů, které odkazují na ryby, je však více pravděpodobná druhá možnost.

TIP! Podívejte se na Pixel (Nexus) Sailfish ze všech stran (4× aktualizováno)

Google hodinky

Hodinky by měly následovat trend nastolený u posledních telefonů řady Nexus. Tedy větší, prémiové hodinky a menší, které budou pár vlastností postrádat, ale nabídnou zase nižší cenu. Větší hodinky by měly oproti jejich menšímu sourozenci oplývat LTE, GPS a senzorem srdečního tepu.

Oboje hodinky by měly mít kruhový tvar podobně jako třeba Moto 360. Větší hodinky nesou označení Angelfish a mají se velmi podobat LG Watch Urbane 2 a zmiňovaným Moto 360 a v pase mají mít poměrně slušných 14 mm s průměrem 43,5 mm. To je menší průměr než u Urbane 2 (44,5 mm) i u Moto 360 (46 mm).

Google hodinky

Menší z dvojice vystupuje pod jménem Swordfish a měly by vypadat spíše jako Pebble Time Round, přičemž průměr má být 42 mm a tloušťka 10,6 mm. Zajímavé je, že Swordfish má podporovat vyměnitelné náramky Google MODE, zatímco Angelfish nikoliv. Oboje hodinky nabídnou plnou integraci Google Assistant s kontextuálními upozorněními, ale je zatím nejasné, zda budou disponovat i nějakými softwarovými vlastnostmi, které u jiných Android Wear hodinek nenajdeme.

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze