Aktualizace Klávesnice Google přináší nové motivy a emotikony

3

Věděli jste, že Google předvedl novou, hezky barevnou podobu své Klávesnice při oficiálním představení Androidu Nougat letos na Google I/O 2016? Naštěstí pro nás však nemusíme čekat na vydání nového Androidu, abychom si mohli s novinkami v Klávesnici pohrát, jelikož Google uvolňuje všechny novinky ukázané na I/O již nyní v nové aktualizaci v5.1. A co je tedy vlastně nového?

TIP! Do Google Map si brzy budete moci zadat body průjezdu

Klávesnice Google

V doposud poslední velké aktualizaci nám dal Google možnost zvolit mezi „Material Světlým“ a „Material Tmavým“ motivem klávesnice, ale v nové verzi v5.1 se nám tyto možnosti značně rozšiřují. Nově máme v nastavení aplikace novou položku motiv. Zde si můžete zvolit některou ze spousty připravených barviček, nebo si dát jako pozadí klávesnice i vlastní obrázek či fotku. Zároveň si můžete stále zvolit mezi ohraničenými a neohraničenými klávesami i s těmito novými tématy.

Ukázka nových možností motivů

Druhou velkou novinkou je podpora Unicode 9 emotikonů, i když proklamovaná volba barvy pleti funguje pouze u zařízení běžící na vývojářské verzi Android Nougat. Mnoho klávesnic od ostatních vývojářů nabízí podobné funkce sice již delší dobu, ale je rozhodně hezké, že se Google snaží přidat více možností i do nativních Android aplikací.

TIP! Top Apps: doporučujeme nejlepší klávesnice pro Android

Aktualizace je uvolňována postupně po vlnách pro všechny uživatele Klávesnice Google, takže pokud jste ji stále neobdrželi, musíte se obrnit trpělivostí. Pokus jste však odvážnější a zkrátka chcete mít svou klávesnici v novém barevném kabátku co nejdříve, můžete si novou verzi aplikace stáhnout formou APK z těchto stránek.

Stáhnout Klávesnice Google

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com, digitaltrends.com

Diskuze ke článku
Lukáš
jj není lepší klávesnice. víc než změnu vzhledu však oceňuji možnost klávesnici zmenšit a připnout k okraji.
VIKTOR
NUMERICKÁ ŘÁDA BY NEBYLA ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze