Aktualizace smartphonů Samsung na Android 14 může způsobit problémy s Android Auto

Aktualizace smartphonů Samsung na Android 14 může způsobit problémy s Android Auto
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Problémy s bezdrátovým propojením údajně způsobuje nadstavba One UI 6.0, která je postavena právě na Androidu 14
  • Stěžují si majitelé vlajkových smartphonů řady Galaxy S, ale také Galaxy A
  • Nejjednodušším řešením je v tuto chvíli přejít na drátové propojení

Společnost Samsung je v současnosti považována za jednu z nejlepších z hlediska softwarové podpory mobilních telefonů. Navzdory opravdu širokému portfoliu smartphonů totiž zvládá aktualizovat modely napříč různými cenovými segmenty v rekordně rychlém čase (v některých případech přichází updaty dokonce ještě rychleji, než je tomu u Pixelů od Googlu), s tím se však pojí i riziko občasného softwarového bugu. Takovým by podle stížností některých uživatelů (dostupných kromě sítě X také například na oficiálním fóru společnosti Google) měly trpět i některé smartphony, na něž již zavítala nová nadstavba One UI 6.0, která staví na Androidu 14. Samsung ji mezi vybrané modely postupně posílá již od konce října a v tuto chvíli bylo podle 9to5Google aktualizováno již přes 40 různých smartphonů.


Zmíněný bug pak potrápí především řidiče zpravidla lépe vybavených automobilů, jejichž infotainment umožňuje rovněž bezdrátové Android Auto. Právě bezdrátové propojení je pak v některých případech velmi problematické, v těch nejhorších dokonce nepoužitelné. Uživatelé si konkrétně stěžují na to, že je propojení velmi nestabilní nebo funguje pouze velmi krátkou chvíli, což Google potvrdil i na google.com.

Jednoduchým řešením je prozatím propojit telefon s vozidlem drátově.

Problém se týká přinejmenším smartphonů řady Galaxy S22, oblíbeného Galaxy A54, ale také současné vlajkové série Galaxy S23, tedy toho nejlepšího „železa“, které Samsung v současnosti nabízí.

Jednoduchým řešením je pak propojit telefon s vozidlem drátově, kdy již Android Auto funguje tak, jak má.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze