Podívejte se, jak vypadají vnitřnosti Nokie Lumia 800

5

Mnozí nám dají za pravdu, že se model Lumia 800 finskému výrobci designově náramně povedl. Pod povrchem se ale skrývá relativně průměrný hardware, jehož rozpitvání nám možná pomůže nahlédnout do další generace této řady a rozmyslet si, komu dát šanci.

Jak můžete vědět z našeho osobního testování, Nokia Lumia 800 se může pochlubit jednojádrovým procesorem o taktu 1,4 GHz, 512 MB paměti RAM, 8 MPx fotoaparátem a interním úložištěm o velikosti 16 GB. Zatímco některé parametry jsou rozhodně dobré, jinde Lumia 800 trochu ztrácí. Je tedy velkou otázkou, jak se Lumia 800 udrží v tvrdé konkurenci Androidů.

O tom ale dnes mluvit nebudeme. Server TechRepublic se rozhodl přístroj prooperovat, abychom dostali zevrubnou představu o tom, co se skrývá uvnitř a zda má smysl vůbec současný model kupovat. O to více, když do prodeje míří vyšší model Lumia 900. Mluví se také o modelu 910 s 12 Mpx fotoaparátem.

Z obrázků je jasně vidět vnitřní celistvý ocelový kus konstrukce (vnější plášť je tvořen polykarbonátem), což na jednu stranu vyvolává pocit pevnosti, na stranu druhou však přidává hmotnosti telefonu nějaký ten gram navíc, což rozhodně není ku prospěchu věci. To ale nemění nic na faktu, že je konstrukce solidní a otevírání telefonu je relativně jednoduché.

TIP! Testujeme Nokii Lumia 800, podívejte se!

Ve srovnání s konkurencí má také Lumia 800 veskrze průměrnou baterii s kapacitou 1440 mAh, což sice není málo, ale ve srovnání s konkurenčními kapacitami u přístrojů Samsung Galaxy Nexus (1750 mAh) či Droid Razr (1780 mAh) silně zaostává. Na druhou stranu má Lumia 800 mnohem menší displej a chybí ji také dvoujádrový procesor. Baterie je tedy odpovídající. Také celkový hardware, v čele s jednojádrovým procesorem a nerozšiřitelným úložištěm není pro technoidy, jež chtějí vymáčknout ze svého přístroje maximum.

Pokud nás ale pitva Lumia něčemu naučila, je to prostý fakt. Ti z vás, kteří po Lumii prahnou a čekají na špičkový telefon od Nokie, udělají lépe, pokud si počkají na Lumii 900 nebo 910. Věříme, že posledně jmenovaný model přinese stejně kvalitní konstrukci a pěkný design, k tomu ale přidá podstatně lepší výbavu, kde nebude chybět mimo jiné silnější baterie, větší displej, větší paměť a lepší fotoaparát.

Zdroje: techrepublic.com, techrepublic.com

Diskuze ke článku
Karel
910 bude mít lepší fotoaparát? Proč si to myslíte? Nokia 800 podle testovacích fotek fotí na mobil velmi slušně, ale prospělo by jí snížení rozlišení. 910 udělá se svými 12 mpx přesný opak:(
zonyyy
Milý autore, redaktore mobilenet.cz alias "technoide,
"Celkový hardware, v čele s jednojádrovým procesorem a nerozšiřitelným úložištěm není pro technoidy" - PŘESNĚ!!! Není pro tebe. Ty si počekej na 20-ti jádro, s milion mega pixel fotoaparátem, displejem jak má iPad a pak to cely rozkuchej a nezapomeň z toho před tím vymáčknout co půjde, jako správný technoid. "Ve srovnání s konkurencí má také Lumia 800 veskrze průměrnou baterii s kapacitou 1440 mAh." Super, takže ostatní telefony vydrží týden bez nabíjení a zase ta blbá NOKIA jenom 1-2 dny.
Myslím si, že je to krásný telefon poskytující "normálním uživatelům" absolutní podporu (práce, zábava)a požitek. Udělá radost, líbí se a dlaždice jsou prostě úžasné... A hlavně, čistě subjektivně... tenhle telefon nemá hemeroidy a to se vyplatí :-)
freeman
Opäť som sa presvedčil, že Nokia Lumia 800 je len predražená "imidžovka". Ale zase netvrdím, že Nokia Lumia 800 je zlý mobil. Len za tú cenu konkurencia ponúka viac.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze