Update pro Nokii Lumia 800 zlepšuje výdrž baterie i zvuk

3

Nokia během těchto dní začíná postupně uvolňovat aktualizaci firmwaru pro Lumii 800, svůj aktuálně nejvybavenější telefon na trhu. Přinášíme přehled všech vylepšení, které update přináší a také návod, jak jej na svém telefonu bez problému provést.

Finská společnost Nokia věnuje své aktuální vlajkové lodi opravdu velkou podporu. Vidět je rozhodně obrovská celosvětová marketingová kampaň, kdy v ulicích nejen velkých měst narážíte na obří plakáty skoro na každém rohu, v televizi pořád dokola sledujete reklamy, a na internetu možná už trošku naštvaně odklikáváte obří aktivní bannery, které na vás skáčou skoro na každé druhé stránce. Propagace ale není jediné, čím Nokia prozatímní vlajkovou Lumii podporuje.

Nokia Lumia 800 - oficiální fotografie

TIP! Recenze Nokia Lumia 800 – Otevíráme finská okna

Od uvedení telefonu na trh začátkem února tohoto roku už totiž výrobce majitelům Lumie 800 poskytl celkem tři aktualizace softwaru. Ta třetí je mezi ně uvolňována právě od včerejšího dne. Její přesné označení je 1600.2487.8107.12070, a je uvolňována postupně v několika vlnách. Dostupnost aktualizace přesně pro váš telefon zjistíte na této stránce. Upozorňujeme, že pokud jste si telefon zakoupili u některého z operátorů, bude pro vás update dostupný až později. A co všechno tedy vlastně jejím provedením získáte?

Konečně lepší výdrž baterie!

Slabší stránkou Nokie Lumia 800 byla až doteď její vestavěná 1450mAh baterie, respektive tedy výdrž telefonu na jedno nabití. Mnoho uživatelů si na tento problém stěžovalo a Nokia se tedy rozhodla na tom pořádně zapracovat. Pomocí mnoha hodin optimalizace a testování nového firmwaru se prý podařilo výrazně zvýšit výdrž baterie, a to při všech činnostech jako je přehrávání hudby, surfování na internetu a nebo i běžný pohotovostní režim.

Fotografie z recenze Nokie Lumia 800

Čtěte také - Srovnání fotoaparátů: jak fotí Nokia Lumia 800?

Výsledkem je tedy telefon, který svou výdrží podle srovnávacích testů, které byly v laboratorních podmínkách provedeny údajně patří mezi to nejlepší, co se aktuálně dá koupit. Další dílčí vylepšení už jen bodově:

Přehled všech vylepšení nového firmwaru pro Nokii Lumia 800

  • Výrazně vylepšená výdrže vestavěné baterie
  • Vylepšená kvalita přehrávání hudby s větším důrazem na basovou část
  • Softwarové klávesy se rozsvítí při jakékoliv úrovni nastavení jasu displeje

My jsme na redakční Lumii 800 update provedli a zatímco zlepšení zvuku ve sluchátkách můžeme jednoznačně potvrdit, zlepšení výdrže není nijak výrazné. Při méně častém, ale stále běžném používání však Lumia 800 atakuje i třetí den na jedno nabití, což je u dnešních smartphonů dobrá hodnota. V případě druhého, intenzivně používaného kusu se však stále s výdrží nedostáváme na více, než jeden den.

Mnoho uživatelů od této aktualizace také očekávalo podporu sdílení internetu přes přístupový bod skrze Wi-Fi připojení, tedy tzv. Wi-Fi Tethering. Ten ale bohužel součástí updatu není. Nokia ale slibuje, že se ve velmi krátké době také dočkáme, podle našich informací již v dubnu. Samotná aktualizace je velmi jednoduchá. Telefon stačí připojit k PC, čímž se automaticky spustí program Zune. Český průvodce vás následně jednoduše provede vlastním procesem aktualizace, která je plně automatická, jednoduchá a není potřeba nijak zasahovat. Podívat se na to můžete rovněž na oficiálním videu níže.

Video

Technické parametry Nokia Lumia 800

Kompletní specifikace
Konstrukce116,5 × 61,2 × 12,1 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,4 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.8
Akumulátor1 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2012,

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
pudl
ta výdrž baterie byla mizerná s prvním firmwarem, hned druhý firmware mi baterii najednou zdvojnásobil, uvidíme, jak teď.
MLML
V telefonech jsou akumulátory, neboť baterie se nabíjet nedají. Telefon, který vydrží méně než týden v provozu pro mě nemá význam.
Optimalizace baterie?
Nevím kdo co optimalizoval, ale Nokia L800 při plné práci nevydrží ani den. A samozřejmě je aktulizovaná. Jsem na hraně o zvolení jiné značky. Michal

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze