Acer uvádí střední třídu Liquid E1 s povedenou výbavou i designem

12

Acer se chystá posílit svoji minoritní pozici na trhu s chytrými telefony. Představuje nový model řady Liquid s výbavou, se kterou se zařadí do střední třídy smartphonů s cenou, která nepřesáhne deset tisíc korun. Zaujme především velkým displejem nebo Androidem 4.1 Jelly Bean.

Nový Acer Liquid E1 bude v portfoliu tchajwanského výrobce v podstatě méně vybavenou variantou modelu CloudMobile S500. Výrobci by se v případě nasazení rozumné cenovky mohlo povést dosáhnout výrazného úspěchu. Výbava novinky je totiž velmi vyvážená.

Acer Liquid E1 se zařadí ke smartphonům s dobrou ergonomií úchopu v ruce. Napomůžou tomu zejména zaoblené hrany a záda. Velmi pěkně také vypadá design reproduktorů na přední straně a efektní kombinace barev tlačítek po bocích a zbytku těla. Oficiální tiskové fotografie ale vypadají vždycky hezky. Uvidíme, jak se nám telefon bude líbit naživo.

Rozměry přístroje spadají do průměru. Na výšku novinka měří 132 milimetrů, na šířku 68 milimetrů a v pase by jste jí naměřili necelých 10 milimetrů. To vše při váze 130 gramů. Rozhodně tu tedy nemáme další ultratenkou placku, což ale vůbec nemusí být negativní vlastnost, právě naopak.

Nyní přejděme k samotné výbavě. Acer pro svoji novinku zvolil jako operační systém Android verze 4.1 Jelly Bean. Ten se bude ovládat výhradně přes 4,5palcový displej s rozlišením qHD (960×540 pixelů). Pohonná jednotka bude dvoujádrový procesor od zatím neznámého výrobce (pravděpodobně Qualcomm) s taktovací frekvencí 1 GHz. Interní paměťové úložiště s kapacitou 4 GB doplňuje slot na microSD karty. Operační RAM nabídne standardní 1 GB.

Acer Liquid E1

Fotografické schopnosti nového smartphonu budou spíše průměrné. Napovídá tomu 5 Mpx fotoaparát s autofocusem a natáčením HD Ready videa. Konektivita zahrnuje konektory micro USB a 3,5 mm jack, a bezdrátové technologie 2G, 3G, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a GPS. Energii bude dodávat akumulátor s kapacitou 1760 mAh. Zajímavostí je také to, že Acer použil slot na standardní SIM kartu, nikoliv modernější micro či nano variantu.

Tip: přečtěte si také článek - AcerCloud se rozšiřuje a přidává podporu pro Android a iOS

Zatím není jasné, kdy se Acer Liquid E1 začne prodávat. Dostupnost odhadujeme zhruba na březen/duben 2013. Otazníkem je prozatím i cena. Tu lze stejně jako datum dostupnosti pouze odhadovat. My tipujeme cenovku někde kolem rozmezí 8-9 tisíc korun. Poprvé novinku pravděpodobně budeme moci vyzkoušet v únoru na barcelonském MWC 2013. Doufejme, že se nakonec dostane do prodeje i do České republiky. Bylo by to určitě pěkné oživení střední třídy cenově dostupnějších, avšak stále dobře vybavených smartphonů.

Technické parametry Acer Liquid E1

Kompletní specifikace
Konstrukce132 × 68,5 × 9,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 760 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2013, 8 399 Kč

Zdroje: eurodroid.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
MAKRKO
Opäť píšete pri firme ACER "čínsky" výrobca, ale ACER je z TAIWANu. Tak si to ZNOVU opravte, lebo to niečo úplne iné, aj keď to tak možno nevyzerá.
Slováci a Česi by sa asi mohli uraziť keby ich nazvali RUSI.
Ado
Je mi to v podstate jedno,..
Ale, preco potom pre HTC uvadzate, ze je to Tchajwan-ska firma,.. A, nie rovnako, ako pri Acer, cinska.
Breta
Je sice krasne ze se tu rozebira cinska
agrese, ale pro to tu myslim nejsme:-).
Ja si myslim ze ta cena je prepiskla a za takovou cenovku si to koupi jen malokdo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze