Android je nevhodný systém pro použití více jader, tvrdí Intel

2

Z praxe víme, nakolik důležité je správné optimalizování operačního systému Android pro ten který přístroj, ať už mluvíme o smartphonu či tabletu. Každý špatný krok se podepisuje na výdrži, výkonu a mnoha dalších faktorech. Mike Bell od Intelu si navíc myslí, že Android není vhodný pro vícejádrové procesory.

A nejedná se pouze o marketingový trik, který by měl posunout do popředí vlastní jednojádrový mobilní procesor Intelu. Podle Bella proběhly ve společnosti interní testy a průzkum, který ukázal, že ten největší problém tkví ve špatném plánování procesů.

V zásadě se jedná o funkci, která má rozhodnout, zda na tu kterou aplikaci využije přístroj několik jader procesoru, nebo si vystačí s menším počtem a ušetří energii. Pro mobilní zařízení je správné fungování této funkce životně důležité, protože napřímo souvisí s výdrží baterie a plynulostí systému.

„Způsob, kterým je plánování procesů implementováno nyní, není dostatečně efektivní a Android nevyužívá více jader tak, jak by mohl,“ nechal se slyšet Bell. „Tento problém v mnohém pramení z nezájmu výrobců čipů, svůj podíl na tom však má i špatná optimalizace softwaru.“

Android zkrátka podle Intelu potřebuje čas, aby zdokonalil svůj přístup a stal se v tomto ohledu praktičtějším systémem. Intel však už nyní vyvíjí dvoujádrový procesor, který má navázat na úspěch toho stávajícího a s plánováním procesů by údajně problém být neměl. Závod o přízeň zákazníků tedy teprve začíná.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jose
Android je pořád jeden velký navoněný nedodělek.
Michal
Ale zároveň toho umí nejvíc, ostatní systémy mají vždycky nějaká omezení, kvůli kterým jsem se vždy pokorně k androidu vrátil a proto se mu nikdy nemůžou vyrovnat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze