Acer představil dvě novinky: 4,5" Liquid E1 a levné Liquid Z2

2

S telefony tchaj-wanského výrobce Acer se na rozdíl od notebooků a tabletů na českém trhu příliš často nesetkáváme. To ale neznamená, že by Acer neměl co nabídnout. Pár dní před nadcházejícím veletrhem MWC 2013 Acer poodhalil dva modely, které by se měly dostat i do Evropy. Jestli se budou někdy prodávat i v ČR, není v tuto chvíli jasné.

Vybavenější ze dvou představených modelů, o kterém jsme vás již informovali na konci ledna, nese označení Liquid E1 a zařadí se do střední třídy. Nabídne 4,5" displej s rozlišení qHD (960 x 540 pixelů), dvoujádrový procesor taktovaný na 1 GHz, 1 GB RAM a pětimegapixelový fotoaparát s autofokusem, který zvládne natáčet HD ready video. Velikost interní paměti je zatím neznámá. Víme, ale že E1 dostane podporu rychlých dat HSPA. Baterie bude mít kapacitu 1760 mAh.

Druhý z modelů Z2 naopak patří do kategorie lowendů, čemuž odpovídá i jeho výbava. Spokojit se budete muset s 3,5" displejem s rozlišením HVGA (480x320 pixelů), ale přesto nabídne, stejně jako E1, dvoujádrový gigahertzový procesor, který doplní 512 MB RAM. Z2 bude k dispozici buď s třímegapixelovým nebo pětimegapixelovým fotoaparátem, který zaujme funkcí kontinuálního snímání až 99 snímků. Baterie Z2 bude mít kapacitu 1500 mAh.

Oba modely budou k dostání i ve verzi dual SIM a v jejich výbavě nebude chybět Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.0 nebo rádio. Běžet by měly na Androidu 4.1 Jelly Bean. Podle Aceru se v první vlně začnou prodávat v Evropě ve Francii, Nizozemí, Belgii a na Ukrajině, po kterých bude následovat Rusko, Velká Británie a Itálie. Data vydání ani konečné ceny nebyly zatím zveřejněny a budeme si na ně muset počkat na MWC, kde bychom se měli dočkat i podrobnějších specifikací. Nicméně podle serveru phonearena by se cena E1 mohla pohybovat v rozmezí 199 - 229 euro (5000 - 5800 Kč) a cena Z2 v rozmezí 99 - 129 euro (2500 - 3300 Kč).

Zdroje: phonearena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Velda
Už jsem viděl starší Liquid naživo a moc se mi líbil. Ostatní telefony mi přišly oproti němu takové nemastné neslané myslím v jeho třídě, tj. nižší střední. :-)
ajax
trochu HTC One styl :) nemuzu ale rict ze to neni dobre

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze