BLU VIVO: výkonný Dual SIM se Super AMOLED Plus displejem

7

Nepříliš známý výrobce mobilních telefonů BLU Products představuje zajímavý počin na poli Dual SIM komunikátorů. Novinka s názvem VIVO se kromě samotného slotu na dvě SIM karty může pochlubit ještě takovými taháky, jako je špičkový AMOLED displej, dvoujádrový procesor nebo Android 4.0 ICS.

BLU Products logo

Jméno výrobce BLU zná asi jen málokdo z vás. Jedná se o firmu působící v Jižní Americe, která se již ale díky svým úspěchům na tamním trhu pomalu začíná etablovat i v ostatních částech světa. Vyrábí všechny dnes známé typy mobilů od klasických modelů s alfanumerickou klávesnicí, přes "vysouváky", až po klasické "dotykáče", a to převážně s Androidem.

Nejvybavenější Dual SIM historie?

Nejnovější smartphone od BLU dostal označení VIVO. V historii si nevybavujeme snad žádný tak dobře vybavený telefon s podporou dvou SIM karet, jako je právě tato novinka. Z hlediska designu nemá moc čím překvapit. Celé tělo je tvořeno černým plastem, který je v rozích příjemně zaoblen. Přední strana ukrývá displej s úhlopříčkou 4,3 palce a nejmodernější zobrazovací technologií Super AMOLED Plus. Jeho rozlišení už ale není nijak oslňující. Jedná se o klasické WVGA, tedy 480 × 800 pixelů.

Hlavní výpočetní jednotkou, která se stará o výkon a vůbec o chod celého zařízení, je čipset MediaTek MT6577, který v sobě kromě dvoujádrového procesoru na architektuře Cortex-A9 s taktem 1 GHz na každé jádro zahrnuje i grafický čip PowerVR SGX531. Pro ukládání souborů je vestavěna paměť s kapacitou 4 GB, naštěstí je však dále rozšiřitelná o paměťové karty. Operační paměť RAM dosahuje pěkné hodnoty 1 GB.

BLU VIVO - oficiální fotografie

BLU VIVO se ale nebude chlubit jen pěkným displejem a dobrým výkonem. Měl by to být také celkem obstojný fotomobil. Napovídán tomu alespoň fotoaparát, který disponuje čipem schopným fotit v maximálním rozlišení 8 Mpx s podporou automatického zaostřování a s LED přisvětlením. Video je schopný nahrávat v rozlišení HD Ready (720p). Operačním systémem je Android 4.0 ICS. Internetové spojení se světem je umožněno díky přítomnosti mobilních 2G a 3G sítí, a také bezdrátových modulů Wi-Fi a Bluetooth. Vše drží při životě akumulátor s kapacitou 1600 mAh.

BLU VIVO se bude prodávat nejdříve v USA, a to za cenu necelých 250 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 5 tisíc korun. Co říkáte, je to podle vás adekvátní cena za takto vybavený telefon? Později bude jeho prodej zahájen i v domovské Jižní Americe a také v blíže nespecifikované části Asie, velmi pravděpodobně v Číně.

Zdroje: gsmarena.com, bluproducts.com

Diskuze ke článku
Jakub
do takového mobilu bych za tu cenu i šel a reálně bych o něm i uvažoval,kdyby se dostal aspoň někam do evropy
arnost
zbytecny debaty kdyz se nebude prodavat v EU. Stejne tak nebudu snit a rochnit se nad specifikacemi SGS3 se 2GB RAM, ktery se do EU zrejme nikdy nebude dovazet... prineste info o necem co se BUDE nabeton prodavat kdyz uz ne v CR,tak aspon v EU, at to aspon nekdo odjinud sem vozi...
juan
připadá mi jako kopie optimus p970 :) po designové stránce samozřejmě
Pavel
Pane redaktore, zkuste, prosím, alespoň napsat nadpis článku bez pravopisné chyby :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze