AcerCloud se rozšiřuje a přidává podporu pro Android a iOS

2

Společnost Acer oznámila podporu služby AcerCloud napříč nejpoužívanějšími platformami. Tato služba je vlastním cloudovým řešením od Aceru a má zajistit sdílení dat a správu multimédií mezi několika typy různých zařízení.

Když v dnešní době nějaký z velkých hráčů na poli informačních a zábavních hi-tech produktů nemá svou vlastní cloudovou službu, jako by ani nebyl. Ať chceme nebo ne, naše data se čím dál více postupně přesouvají z disků našich počítačů na servery.

AcerCloud

Svou službu tohoto typu nabízí již nějaký čas i tchajwanský Acer. Služba se jmenuje velmi "originálně" AcerCloud, a její podstata tkví v tom samém, jako u dalších konkurenčních služeb, tedy mít přístup ke svým datům ať jste kdekoliv a pracujete na jakémkoliv zařízení.

Tip: přečtěte si také článek - Acer CloudMobile S500: první dojmy a video z veletrhu IFA 2012

Acer se rozhodl svůj Cloud přesunout více k uživatelům. Jeho dostupnost se tak nově kromě samotných PC s plnohodnotnými Windows rozšiřuje i o další silnou skupinu uživatelů - smartphony a tablety se systémy Android a Apple iOS. Výrobce přichází s řešením, kdy svá data sdílíte ne na vzdálený server, ale ukládají se na disk "Cloud PC", tedy počítače, který si při prvním nastavení služby zvolíte.

Oficiální video

Negativem tohoto řešení je, že pro to, aby jste si například při cestě taxíkem na druhém konci světa mohli prohlížet dokumenty uložené v AcerCloudu, musí být doma váš počítač (Cloud PC) připojen k internetu a zapnutý. Na rozdíl od jiných cloudových řešení ale nebudou uživatelé dostávat neustálá upozornění týkající se překročení kapacity s žádostmi, aby si připlatili za větší datový prostor. Volné místo na disku dnešních moderních počítačů se totiž většinou počítá na stovky GB, což většině uživatelů bohatě postačí.

Nová verze služby AcerCloud bude k dispozici při online aktualizaci v lednu 2013 a bude zdarma dodávána ke všem počítačům Acer prodaných od druhého kvartálu roku 2013.

Zdroj: TZ Acer