Acer představil novinky s Windows 10 ještě před Computexem

1

Ještě před zahájením veletrhu Computex, který začíná v pondělí, představil Acer poměrně zásadní novinky. Jedná se o dva konvertibilní notebooky Switch 10 V + Switch One 10 a k tomu ještě inovovanou řadu TravelMate P2, která se zaměřuje na firemní zákazníky a profesionální uživatele. Kompletní specifikace sice ještě neznáme, avšak i tak Acer alespoň částečně poodhalil jejich výbavu.

Prvním z nově představených přístrojů je Acer Switch V 10. Z názvu je již patrné, že se bude jednat o 10palcové zařízení, které nabídne IPS technologii a počítá se s HD rozlišením o ochranným sklem Gorilla Glass. Přesto, že hlavní výkon je v těle tabletu, dok s klávesnicí, který připojíte skrze konektory, může obsahovat i 500GB HDD, stejně jako tomu bylo i u námi testovaného Aceru Aspire Switch 11 V. Acer ale myslel i na uživatele, kteří takovou kapacitu neocení a k dispozici by měly být i varianty se 32 či 64 GB úložiště přímo v těle tabletu.

Acer Switch V 10

TIP: Acer Chromebook 14 for Work: speciálka na práci

Z ostatní výbavy jistě potěší USB-C, které může také sloužit pro nabíjení a v klávesnici je vám k dispozici již dostupné plnohodnotné USB. Slibovaná výdrž by měla být až 9 hodin. Na zadní straně nebude chybět ani fotoaparát pro příležitostné focení.

Acer Switch V 10
Acer Switch V 10

Acer Switch One 10 nabídne 10palcový IPS displej a základnu s pevným diskem. Velmi povedený vzhled pak podtrhuje plát kartáčovaného hliníku na zadní straně tabletu. Opět se jedná o oddělitelné zařízení, které stejně jako výše zmiňovaný nabídne i čtečku otisků prstů. U tohoto i předchozího modelu můžete počítat s rychlou Wi-Fi 802.11ac.

TIP: Acer Switch Alpha 12: kapalinou chlazené 2v1

A poslední odhalení se týká nové řady pracovních notebooků TravelMate P2, které jsou určeny především firemním zákazníkům. V nové generaci tedy nesmí chybět nové procesory Intel Skylake. Na výběr budete mít ze dvou úhlopříček – 15,6 nebo 14 palců obě pak s Full HD rozlišením. Grafický výkon může být zajištěn čipy nVidia GeForce 940M a operační paměť typu DDR4 zařídí hladký chod. Vzhledem k zaměření notebooků je integrována čtečka otisků prstů a také TPM čip.

Acer Switch One 10
Acer Switch One 10

Všechna zařízení běží na OS Windows 10. První jmenovaný Acer Switch 10 V by měl začínat s cenovkou 249 dolarů, cože je po přepočtu přibližně 7 500 Kč s DPH. Acer Switch One 10 začíná již na 199 dolarech, tedy okolo 6 tisíc s DPH. Aktualizovaná řada notebooků TravelMate P2 si našla počáteční cenu na 599 dolarech, což je asi 17 500 Kč opět s DPH. Dostupnost pro náš trh prozatím oznámena nebyla.

Zdroje: techlear.com, theverge.com, mspoweruser.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
ANO
200 dolaru ..... dokaze mi nekdo vysvetlit, proc by nekdo kupoval chrome booky, ktere jsou jeste dokonce drazsi? A prej, ze se jich v USA prodalo vic nez macbooku ...... It does not compute ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze