Acer Chromebook 14 for Work: speciálka na práci

4

Chromebook 14 už nějakou dobu na trhu figuruje. Dnes ale Acer představil vylepšenou verzi určenou speciálně pro práci. Ta nepostrádá základní bezpečnostní opatření, jako je TPM čip, ale navíc zde najdeme i kompatibilitu s Google Chrome for Work zajišťující zvýšené zabezpečení, správu a odolnost pro podniky, instituce i uživatele malých firem.

V podstatě se jedná o pracovní edici pro profesionály. Nový Chromebook se pyšní také splněním přísných vojenských standardů armády USA pro testování, tedy MILD-STD 810G, což mu zajišťuje spolehlivost a odolnost ideální právě pro podnikání, obchodní prostředí. Mimo tohoto opatření je k dispozici i TPM čip, který ochrání vaše data.

TIP: Acer Chromebook 14: hliníkový elegán s Chrome OS

Acer Chromebook 14 for Work

Mimo této zajímavosti se také chlubí se dvěma dalšími specialitami. Chromebook 14 for Work je prvním chromebookem s 6. generací procesorů Intel Core, což mu zajišťuje vyšší výkon a spolu s až 8 GB operační paměti se tak bude jednat o vcelku dobře vybavené zařízení. K dispozici ale budou i jiné varianty se 4 a 2 GB operační paměti a také různé varianty s vnitřním eMMC úložištěm. Na výběr budete mít 16 anebo 32 GB.

TIP: Acer představil Aspire S 13: tenký krasavec s výkonem

Další zajímavostí je přítomnost skla Vibrant Corning Gorilla Glass, díky kterému si můžou firemní uživatelé navrhnout horní kryty svých chromebooků pomocí živých fotorealistických obrázků v rozlišení odpovídajícím vysoce kvalitnímu tisku na papír.

14palcový displej můžete mít až ve Full HD rozlišení anebo také s HD, tedy 1 366 × 768 pixelů. Z konektivity nechybí rychlá Wi-Fi 802.11ac 2x2 MIMO nebo Bluetooth 4.2. Portová výbava je pak tradičně slabší a notebooky je vybaven USB-C. pro rozšíření schopností si Acer připravil ještě volitelný dok USB Type-C Dock, který po připojení umožní zobrazovat vysokorychlostní video, zvuk i datové přenosy. Mimo to značně rozšíří i jinak chudou portovou výbavu o DisplayPort, HDMI, dva porty USB 3.1 typu C a tři typu A.

TIP: Acer Switch Alpha 12: kapalinou chlazené 2v1

Acer Chromebook 14 for Work

Acer Chromebook 14 for Work (CP5-471) bude k dispozici od května za cenu od přibližně 7 tisíc korun.

Technické parametry Acer Chromebook 14 for Work

Kompletní specifikace
Konstrukce227 × 330,9 × 22,4 mm, 1 450 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
Displej?, ?" (1 920 × 1 080 px)
Chipset
PaměťRAM: 8 GB, disk: 32 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémChrome OS
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
Dostupnostkvěten 2016, ?

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Tester
S Intel Core od 7 tisíc... a to Vám nepřijde jako nesmysl?
neo taa
neo taa
Acer zase zabodoval. Jen tak dál. Ten procesor, RAM a rozlišení displeje, porty, to je bomba stroj.
ANO
Heh, jsem tak nejak tusil, ze to bude tiskova zprava .... soudny clovek by asi v jedne vete nemohl skloubit chromybuk a praci;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze