ZTE P80 Power Bank: 8 000 mAh pro váš mobil za osm stovek

8

Společnost ZTE, výrobce chytrých mobilních telefonů, uvede na český trh nový přírůstek do rodiny mobilního příslušenství. Externí napájecí zdroj ZTE P80 Power Bank s kapacitou 8 000 mAh bude pro tuzemské zákazníky dostupný od listopadu letošního roku.

V poslední době se s externími mobilními zdroji energie doslova roztrhl pytel. Až na výjimky snad toto příslušenství najdeme v nabídce všech velkých výrobců (nejen) telefonů, ale i u spousty menších, převážně asijských výrobců, kteří jimi neúnavně plní veškeré on-line i kamenné obchody. Ať už je řeč o Sony, Nokii, Samsungu, LG a všech "těch dalších", všechny spojuje jeden cíl. Dodat čím dál větším telefonům s většími displeji s vyšším rozlišením a silnějšími procesory více energie, než jen pár desítek hodin (samozřejmě záleží na způsobu používání), které dokáže dát byť sebelepší vestavěný akumulátor.

ZTE logo

K těmto výrobcům se nyní přidává i čtvrtý největší výrobce mobilních telefonů, čínské ZTE. Jeho externí zdroj s označením P80 Power Bank nabídne napájení pro smartphony, tablety či jiná zařízení s micro USB/USB konektorem. Kapacita akumulátoru činí pěkných 8 000 mAh, což je zhruba 4x více než plně nabitá baterie běžného mobilního telefonu. Zařízení tak představuje užitečný doplněk na cesty, chalupy, chaty nebo pro výlety do přírody, tedy tam, kde nelze nabít telefon z běžné elektrické sítě.

Zdroj umožňuje díky dvěma výstupům nabíjet dvě zařízení současně. Přímo v těle přístroje je zabudován konektor pro micro USB, druhý výstup je řešen USB slotem, kam lze připojit libovolný konektor. K plnému nabití Lithium-polymerového akumulátoru zařízení postačí 2 – 3 hodiny. Stav nabití je signalizován LED diodami. Proces nabíjení a zabezpečení řídí zabudovaný mikročip.

ZTE P80 Power Bank se díky rozměrům peněženky snadno vejde do kapsy nebo brašny. Tělo je vyrobeno z lesklého plastu v bílé barvě. Provedení z jednolitého kusu údajně zajistí zvýšenou odolnost proti prachu a nárazům. ZTE se ovšem nezmiňuje o žádné uznávané certifikaci odolnosti, takže to s ní nejspíše nebude až zase tak horké.

TIP! ZTE Grand S Flex vstupuje na český trh. Známe cenu

ZTE P80 Power Bank bude k dispozici českým zákazníkům v listopadu 2013 za doporučenou maloobchodní cenu 799 Kč včetně DPH. Velkoobchodním distributorem pro Českou republiku je společnost Agora.

Technické parametry externího napájecího zdroje ZTE P80 Power Bank

  • Kapacita: 8 000 mAh
  • Rozměry: 111 x 75 x 20 mm
  • Hmotnost: 160 g
  • Akumulátor: Li-Pol
  • Vstup: DC 5V/1.5 A
  • Výstup 1: micro USB DC 5V/1A – integrovaný konektor
  • Výstup 2: USB 2.0 DC 5V/1 – 2,1 A
  • Další: LED indikátor nabití, "zvýšená odolnost proti prachu a nárazům"
Diskuze ke článku
Josef Čihák
Co udělat pořádnou baterku do tefonu. Nebo radši ještě silnější externí zdroj třeba 16000 mAh, který by napájel zmiňovaný v článku. Záloh není nikdy dost :-)
Terenc
A zkoušel někdo měřit reálnou kapacitu jestli to není klasické čínské naperem tam co největší číslo však on to nikdo nekontroluje a realita je pak poloviční ?
Pokud by ty parametry seděli tak je to vážně dobrá koupě.
Romualdo
Drobeczech
Z číny 30000 mAh za 30 dolarů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze