Sony Power Cover CP12: multifunkční pouzdro pro Xperii Z Ultra

17

Japonský výrobce Sony konečně představil to, na co majitelé jeho historicky vůbec prvního tabletofonu, Xperie Z Ultra tak dlouho čekali. Jedná se o pouzdro jménem Power Cover CP12 s otevíráním v moderním stylu, které však zdaleka neslouží pouze k ochraně přístroje.

Sony Power Cover CP12 je klasické flipové pouzdro, které znají především majitelé dražších smartphonů značky Samsung. Kromě funkce pouzdra z něj také můžete pomocí přehnutí během několika vteřin vytvořit praktický stojánek pro sledování videí, filmů a podobně.

Xperia Z Ultra teprve nedávno prošla podrobným redakčním testem

To ovšem zdaleka není všechno. V Sony se totiž rozhodli skloubit kryt a přídavnou baterii v jedno. Integrován je akumulátor s kapacitou pěkných 3 000 mAh. Kupující tedy získá v součtu přesně dvojnásobnou kapacitu, jelikož Xperia Z Ultra má vestavěný Li-ion akumulátor právě s kapacitou 3 000 mAh. Díky přítomnosti baterie v krytu Sony automaticky dodává také EC21, magnetický nabíjecí kabel.

TIP! Recenze Sony Xperia Z Ultra – Obr mezi velikány

Tím ale stále není výčet funkcí nového pouzdra u konce. Jak asi víte, v naší recenzi jsme Sony vytýkali, že sice vytvořilo velmi povedený a vybavený přístroj, ovšem zapomnělo na to, že k zařízením s tak velkým displejem se dodávají stylusy, nebo-li dotyková pera. Nápravy se tak dočkají alespoň kupující nového pouzdra. V něm bude umístěno pero s 1,5 mm špičkou.

Sony prozatím nezveřejnilo cenu nového pouzdra. Vzhledem ke všem jeho funkcionalitám ji ale odhadujeme minimálně na 3 tisíce korun. Otázka ovšem zní, bude to uživatelům tabletofonu v ceně 18 tisíc korun vadit? Na závěr také doplníme, že pouzdro se bude prodávat zpočátku pouze v černé barvě, což majitele bílých Xperií rozhodně nepotěší.

Technické parametry Sony Xperia Z Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce179,4 × 92,2 × 6,5 mm, 212 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,44" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:15 hodin
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: xperiablog.net, sonymobile.com

Diskuze ke článku
Štěpán Čanecký
Štěpán Čanecký
Moc pěkné, je to podle mě nepoatradatelné příslušenství k takovému to přístroji. Sony chválím za pěkný design.. funkčnost..
Daniel Pribis
Daniel Pribis
Moc povedene prislusenstvi, presne na tohle jsem cekal. Skoda te cerne ze zacatku, budu muset pockat...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"Vzhledem ke všem jeho funkcionalitám ji ale odhadujeme minimálně na 3 tisíce korun."

Aké funkcionality máte na mysli? Batériu, flip a miesto pre stylus? :D Podľa týchto vymožeností by som cenu odhadoval tak na 30€ ...
JaroB
Kutaj ty si ale chujko...sa pozri koľko stoja "iba" flip púzdra potom náhradné zdroje a vývoj+výroba....ale aj originál ťanťung alebo EPPLE príslušenstvá sú za 30€ ..však???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze