Chybí vám energie u vašeho Galaxy Note 3? Mugen nabízí 6500 mAh

Samsung Galaxy Note 3 dnes patří mezi tu menší skupinu smartphonů s Androidem, které dokážou nabídnout alespoň obstojnou výdrž. Výdrž se samozřejmě do značné míry odvíjí od kapacity akumulátoru. Tu třetí „náčrtník“ nemá zrovna špatnou. Ale jak se říká - nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe.

Ve výrobě Samsung do Notu 3 dává Li-Ion akumulátor s kapacitou 3 200 mAh. Taková kapacita je při přímém srovnání s konkurencí nadprůměrná. I tak ale telefon, jak ukázala naše říjnová recenze, vydrží při plném pracovním vytížení jen od rána do večera. Při střídmějším užívání se můžete dostat na dva dny, ovšem i to není žádný zázrak.

Samsung Galaxy Note 3

Jediné řešení, které se nabízí vám, kteří se s takovouto výdrží vašeho přístroje, za který jste dali 18 tisíc korun, nechcete smířit, je pochopitelně – připlatit si ještě víc. Můžete buď koupit obrovské, nevzhledné pouzdro, který v sobě obsahuje baterii, jejíž kapacita se sčítá s kapacitou vestavěného akumulátoru.

Druhé, mírnější řešení, které z poměrně tenkého (8,3 mm) phabletu neudělá takové monstrum, je koupit si od některého ze specializovaných výrobců baterii s vyšší kapacitou, kterou vložíte namísto baterie originální. Výrobci pak zpravidla dodávají nový zadní kryt, jelikož akumulátor s vyšší kapacitou musí být větší. Velká výhoda tohoto řešení je, že originální baterii můžete dál prodat nebo si ji nechat jako náhradní.

Samsung Galaxy Note 3 - fotografie z recenze na mobilenet.cz

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 3 – Chytrý obr potřetí

Se zajímavou baterií přišel nedávno známý výrobce Mugen. Jeho akumulátor má kapacitu celých 6 500 mAh, tedy více než dvojnásobnou oproti originálnímu. Dodávaný kryt, který se mimochodem dodává v černé a bílé variantě, navíc obsahuje NFC anténu, takže na rozdíl od některých konkurenčních řešení o tuto užitečnou funkcionalitu nepřijdete. Kryt také jako bonus obsahuje vysunovatelný stojánek, který lze použít při různých příležitostech.

Tip: přečtěte si náš naučně-technický článek o bateriích - Techbox: Bez baterie se mobilní telefon neobejde

Baterie jménem HLI-N9005XL stojí 98,50 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 1 950 Kč. Objednat si ji můžete na oficiálním webu výrobce hned a nebo můžete počkat. Baterie této značky se totiž prodávají i na našem trhu a je jen otázkou času, kdy tento nový model některý z našich prodejců nabídne.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 3

Kompletní specifikace
Konstrukce151,2 × 79,2 × 8,3 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt)
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: mugen.co, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze