ZTE Grand Memo: videopohled a fotogalerie

Na stánku ZTE jsme si podrobně vyzkoušeli nový model Grand Memo, který je výrazným vstupem této společnosti do vod tabletofonů. Je velký, chce se říct až obrovský, a má zajímavou výbavu. Nikdo však přesně neví, co bude mít pod kapotou.

Natočili jsme pro vás komentovaný videopohled na nový model Grand Memo, který byl představen včera na tiskové konferenci. Jedná se o hodně velký telefon plastové konstrukce, která zatím není úplně perfektní, občas něco někde nelícuje. Do zahájení masové produkce se to však snad zlepší.

ZTE Grand Memo – první pohled z MWC

Zaujme zejména mamutí displej s úhlopříčkou 5,7 palců. Zapomeňte ale na FullHD, rozlišení je „jen“ 1280x720 pixelů, a to v rámci snížení ceny. Výhrady bychom měli trochu také k pozorovacím úhlům.

Co je však zajímavé je výbava tohoto přístroje, respektive fakt, že není známo, co vlastně bude mít nakonec pod kapotou bude. Zatímco tisková zpráva hrdě hovoří o nejmodernějším Snapdragonu 800 a 2GB RAM, v telefonu na stánku je Snapdragon 600 a 1GB RAM a zástupci společnosti se nám dušovali, že to takto i zůstane, respektive že se bude prodávat ještě dvoujádrová verze na trhu v Číně. S jakým čipsetem tedy nakonec ve třetím čtvrtletí Grand Memo dorazí, je ve hvězdách. My však doufáme v ten nejnovější Snapdragon 800.

Mimochodem, pokud by vás to zajímalo, v benchmarku Quadrant, který jsme na telefonu spustili, dosáhl telefon 7 500 bodů. ZTE připravilo opět svou poměrně masivní uživatelskou nadstavbu, na kterou se nejlépe podíváte v našem videopohledu. Tak jak se vám nové ZTE Grand Memo líbí? Uvažovali byste o něm?

Fotogalerie

Technické parametry ZTE Grand Memo

Kompletní specifikace
Konstrukce159,9 × 82,6 × 8,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Horatius
Neuvažoval bych o něm,ale myslím si, že ta doba velkých displejů u smartphonů logicky ustane a zůstane na nějáké rozumné hodnotě.To by museli,ale výrobci zmenšit půdorysné rozměry telefonů,aby i třeba 5 palců nečinilo takový problém při ovládání :-)
TMASKA
nejhezčí na tom videu jsou ty 2 holky v pozadí , ZTE asi ok ale nemenil bych za nota 2.
Lukáš
V tom doplnení o procesore máte asi chybu píšete tam že "Huawei uvádza.." asi tam má byť ZTE keďže je to telefón od ZTE, či? :)
Lukáš
V tom doplnení o procesore máte asi chybu píšete tam že "Huawei uvádza.." asi tam má byť ZTE keďže je to telefón od ZTE, či? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze