Špičkové ZTE Grand S s 5" FullHD displejem: první dojmy

2

I když ZTE žádné novinky na MWC nepředstavilo, na designově hodně zdařilém stánku ZTE plného krásných modelek ukazovalo své žhavé novinky z Las Vegas. Jednou z nich je i pětipalec Grand S s FullHD displejem, výborným výkonem a štíhlým tělem. My jsme tento nejtenčí pětipalcový FullHD smartphone na světě vyzkoušeli a nyní si můžete přečíst naše první dojmy.

Letošní trend je jasný. Pět palců a FullHD rozlišení. A kdo to mít nebude, bude out. ZTE se snaží nebýt pozadu a nejen to, jako jedno z prvních výrobců představilo svůj vlajkový model právě s touto mantrou roku 2013, tedy pětipalcovým FullHD displejem.

ZTE přemýšlelo, čím svůj model oproti konkurenci odlišit a zvolilo extrémně malou tloušťku. 6,9 milimetru je opravdu hodně málo a žádný telefon s podobnou výbavou nemá méně. ZTE se ostatně samo chlubí, že se jedná o nejtenčí telefon s FullHD displejem na světě. V Barceloně jsme zkoušeli také model Idol X od Alcatelu, který mu konkuruje, přesto je ale o desetinku milimetru tlustší. A jak se telefon drží. Překvapivě to není tak špatné, i když k ideálu to má daleko a takto tenké pětipalcové monstrum jednoduše v ruce jistě nesedí a určitý pocit nejistoty jsme měli po celou dobu zkoušení. Grand S boduje příjemným soft touch unibody tělem s matnou úpravou, díky které je telefon na dotyk velmi příjemný.

Další barevní varianty nevypadají vůbec špatně

Barvičky a trestuhodně malý akumulátor

ZTE se u svého modelu Grand S snaží zaujmout také množstvím barevných variant. Těch jsme na stánku napočítali asi pět, včetně různých pastelových barev, které nevypadaly vůbec špatně a jedná se o příjemné oživení. Ultratenké tělo má jednu nevýhodu, a to hodně výraznou. Akumulátor má totiž kapacitu jen 1780 mAh, což je na mobil s pětipalcovým FullHD displejem a čtyřjádrovým procesorem prostě hodně málo a výdrž bude zřejmě dost bídná.

Telefon je opravdu extrémě tenký

Na druhou stranu se inženýrům v ZTE povedlo i do takto tenkého těla, na rozdíl od například modelu Idol Ultra, který je ještě o 0,4 milimetru tenčí, zakomponovat 3,5mm jack i slot pro microSD karty. V horní části zadní strany navíc u ZTE najdeme velký ovál s modulem 13Mpx fotoaparátu, takže to s tou extrémní tloušťkou nakonec tak horké.

Modul s fotoaparátem vystupuje z tenkého těla

Říkejte mi Jemnosti

Samozřejmě hlavním lákadlem modelu Grand S je FullHD displej technologie IPS. Jak byste čekali, jemnost je úžasná a pixely nemáte v žádné případě šanci lidským okem postřehnout. Díky IPS technologii jsou pozorovací úhly příkladné, barvy věrné a displej byl i vcelku jasný. Na finální hodnocení si ale budeme muset počkat do recenze.

Sice se jednalo zatím o prototyp, ale i tak bylo prostředí dobře odladěné. Díky čtyřjádrovému procesoru a silné grafice si navíc zahrajete prakticky jakoukoliv dnešní hru a multimediální výkon je celkově výborný.

ZTE Grand S se již začíná prodávat v Číně, na světové trhy by mohlo dorazit ve druhém nebo třetím čtvrtletí. Cena pro mezinárodní trh zatím zveřejněna nebyla.

Technické parametry ZTE Grand S

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 69 × 6,9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 780 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2013, ?
Diskuze ke článku
Adam
Toto je snáď 1. ZTE ktoré má pekný dizajn. Vyzerá naozaj dobre, má výkonný procesor, Full HD displej, slot na microsd karty a bol by to takmer až dokonalý smartphone keby to nezabili tou batériou. Už 2000 mAh je na takýto smartphone dosť málo a toto. Škoda.
Filip Sladký
Je to sice krásný, že je 6,9 mm tenký, vypadá úžasně, ale na druhou stranu baterie 1780mAh to nevydrží ani celý den !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze