Zpřehledněte si notifikační lištu díky dvojici aplikací Notin a Notisave

Android aplikace týdne
Zpřehledněte si notifikační lištu díky dvojici aplikací Notin a Notisave
  • Vytvářejte si pomocí aplikace Notin krátké poznámky, které se vám zobrazí vždy v notifikační liště
  • Díky podobné aplikaci Notisave je zároveň možné si zpřehlednit notifikační lištu od shluku ikonek
  • Ta vám dokonce jako bonus dovolí rovněž číst všechny notifikace, aniž by druhá strana věděla, že jste si je přečetli

Notifikace jsou velkou částí Androidu a dává tedy smysl, že se je spousta vývojářů snaží vylepšit či nějak originálně využít. Právě to dělají hned dvě aplikace, které si dnes ukážeme. Jmenují se Notin a Notisave.

Notin a Notisave – Android aplikace týdne

Notin

Začneme extrémně jednoduchou aplikací Notin. Zdlouhavé popisy jsou zbytečné, prostě jen klepnete na ikonu aplikace, napíšete si nějakou poznámku, klepnete na plus a hotovo – vaše poznámka se přemístila do notifikační lišty, kde jí budete mít nyní pořád na očích, dokud jí nezahodíte. Možné je přitom vytvářet i další poznámky a mít jich v liště libovolné množství. To je vše, co bezplatný Notin umí. Jedná se sice o velmi prostou aplikaci, ale určitě si najde své využití.

Notin

Stáhnout Notisave

Google Play (zdarma)

Notisave

To naše druhá aplikace už je o něco komplexnější, ale přesto velmi intuitivní. Notisave si klade za cíl jednu věc, a sice zpřehlednit vaší notifikační lištu. K tomu přidává jednu velmi zajímavou funkci, kdy si kupříkladu můžete přečíst novou zprávu, ale protější straně se neukáže, že jste si ji přečetli. Nejprve ale obecně. Notisave shromažďuje všechny vaše notifikace a v liště tak neuvidíte žádné tradiční ikonky a oznámení. Až když lištu stáhnete, uvidíte ikonkami označeno, jaké notifikace byly nashromážděny a kolik jich celkově je.

Notisave

Ty máte potom všechny zaznamenány v samotné aplikaci a když je posléze zahodíte, budete je zde mít i uložené. U každé aplikace přitom můžete pomocí zvonečku či ve vlastním menu zvolit, zda od ní přeci jen chcete zobrazovat i klasické notifikace, na jaké jste zvyklí, a zda chcete všechna oznámení ukládat. Notifikace jsou přitom řazeny do tříd, které lze upravovat a tvořit, a aplikaci můžete také zamknout heslem, takže nikdo vaše oznámení jen tak neuvidí.

Notisave

Tou hlavní předností je ovšem již v úvodu zmíněná funkce. Všechny notifikace, které si můžete v aplikaci detailně přečíst, se totiž neoznačují jako přijaté. Pokud si tedy chcete kupříkladu přečíst zprávy z Facebooku, ale nechcete, aby protější strana věděla, že jste si všechno přečetli, je Notisave přesně pro vás.

Aplikaci si můžete stáhnout z Google Play zcela zdarma a záleží jen na vás, jak jí budete používat: zda jako pomocníka pro třídění notifikací nebo pro nenápadné čtení zpráv.

Stáhnout notin - notes in notification

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze