WhatsApp zvyšuje bezpečnost novým šifrováním

Jeden z nejpopulárnějších klientů pro komunikaci, WhatsApp, se rozhodl zvýšit bezpečnost svých uživatelů a zavádí vylepšené šifrování, o kterém tvrdí, že zprávy bude možné číst jen v rámci konverzace a nikdo se k nim nedostane.

Obrázek z Twitteru

O popularitě WhatsAppu asi netřeba dlouze polemizovat. Například v únoru bylo oznámeno, že jej celosvětově využívá už 1 miliarda uživatelů. K tomuto číslu také jistě přispělo ponechání dostupnosti aplikace zcela zdarma. Nově se vývojáři podívali také na bezpečnost svých klientů a zavádí tzv. šifrování end-to-end. To vaší zprávu při odeslání zašifruje a k rozšifrování dojde až na zařízení příjemce. Výhody jsou samozřejmě nasnadě. Případné prolomení ochrany bude mnohem složitější.

TIP! WhatsApp stále roste, využívá jej již 1 miliarda uživatelů

WhatsApp Messenger

Během posílání zprávy totiž k jejímu obsahu nebude mít nikdo přístup, a to dokonce ani vývojáři WhatsApp. Zástupci společnosti navíc tvrdí, že některé zprávy budou po úspěšném doručení také úplně smazány ze serverů. Nasazení nového šifrování je postupné a každý uživatel si jej všimne. Upozornění se totiž objeví přímo v chatu v podobě zprávy.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze