Znovuzrozená Nokia slaví 2. narozeniny. Prodala 70 miliónů telefonů

1
Znovuzrozená Nokia slaví 2. narozeniny. Prodala 70 miliónů telefonů
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Před dvěma lety byla založena společnost HMD Global
  • Od té doby se pod značkou Nokia prodalo 70 miliónů telefonů
  • Výrobce si je vědom, že úspěch jde na vrub slavnému jménu

Čas neúprosně letí kupředu a jsou to již dva roky od doby, kdy byla založena společnost HMD Global, která začala opět produkovat telefony s logem Nokia na těle. Během dvou let jsme se dočkali zajímavých smartphonů. Namátkou zmiňme debutovou Nokii 6, špičkovou Nokii 8 nebo legendární Nokii 3310 (2017). Během dvou let se na celém světě prodalo 70 miliónů telefonů. Do této kategorie však spadají nejen chytré telefony, ale i běžné kousky, kam kromě zmíněné 3310 spadá například i „banán“ Nokia 8110.

Společnost HMD Global v souvislosti s výročím uznává, že značná část jejího úspěchu je dána věrnosti fanoušků značce Nokia. Tuto skutečnost bere jako závazek i do budoucna a hodlá pokračovat v produkci kvalitních mobilů. Jeden problém společnost přeci jen bude muset řešit. Značnou část její klientely tvoří lidé starší 35 let. Jde o uživatele, kteří velmi dobře pamatují kralování finské Nokie mezi mobilními telefony. HMD by však jistě rádo cílilo i na mladší generaci.

Diskuze ke článku
zeleman
me nokia zaujala jen prislibem aktualizaci. to je chvalihodne. hw me nezaujal vubec - delaji to, co dela asi milion cinskych vyrobcu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze