Rozjetý Telegram plánuje přidat oblíbené funkce z WhatsApp

Rozjetý Telegram plánuje přidat oblíbené funkce z WhatsApp
Fotografie: Telegram
  • Všechny nové funkce se údajně objevují prozatím v beta verzi Telegramu
  • Půjde například o rychlé pozvání do skupiny prostřednictvím QR kódu
  • Vylepšeny mají být také praktické widgety

WhatsApp nezažívá v roce 2021 dobré časy. Doznal změn smluvních podmínek, se kterými jsou uživatelé nuceni souhlasit. Ačkoliv se pro běžného uživatele vůbec nic nemění, setkal se tento krok s vlnou nevole a uživatelé migrují ke konkurenci, například Telegramu. Ten tak zažívá nebývalý nárůst nových uživatelů, a to navzdory tomu, že se WhatsApp snaží vše vysvětlit.

Aby si nové uživatele Telegram udržel, hodlá přinášet nové a nové funkce, které například dle informací @testingcatalog přebírá i od WhatsApp. V beta verzi Telegramu 7.5 se údajně objevuje možnost pohodlnějšího zvaní nových uživatelů do hromadných skupin, a to prostřednictvím QR kódu, který postačí pouze načíst. V beta verzi se také objevila pokročilejší možnost hlášení nežádoucích zpráv moderátorům Telegramu. V hromadných zprávách lze nově hlásit nejen spam, ale také příspěvky podněcující násilí, zneužívání dětí, pornografii a k dispozici je i kategorie „Ostatní“.

Nové funkce v beta verzi Telegramu s označením 7.5

Telegram v beta verzi 7.5 přidává také vylepšené widgety, a to konkrétně ve dvou možnostech. Menší widget o velikosti 2 × 2 nabízí možnost umístění čtyř oblíbených chatů. Větší varianta o velikosti 5 × 2 vám dovolí nechat zobrazit náhledy nejnovějších chatů. Jde o automatické nastavení, které lze naštěstí změnit, můžete si vybrat i náhledy důležitých chatů.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Telegram Messenger

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze