WhatsApp přihrál uživatele Telegramu. Ten se pochlubil 500 milióny uživatelů

WhatsApp přihrál uživatele Telegramu. Ten se pochlubil 500 milióny uživatelů
Fotografie: Telegram
  • Telegram během pouhých 72 hodin získal 25 miliónů nových uživatelů
  • Nejvíce nováčků se připojilo z Asie a Evropy

WhatsApp zkraje letošního roku pozměnil své podmínky týkající se ochrany soukromí uživatelů a například se ještě více začlenil do mateřského Facebooku. Z jeho podmínek například zmizela informace, že s Facebookem nebudou sdíleny vaše zprávy či telefonní číslo. Tato skutečnost dle očekávání mezi uživateli výrazně rezonovala a jistá část z nich se začala ohlížet po alternativě. Jednou takovou je i Telegram, na který se pouze v uplynulých třech dnech připojilo 25 miliónů nových uživatelů.

Jde o velmi výrazný nárůst, neboť například v loňském roce přibývalo denně v průměru „jen“ 1,5 miliónu uživatelů. Masivní nárůst v posledních dnech zapříčinil, že se Telegramu podařilo překonat hranici 500 miliónů aktivních uživatelů. Nejvíce uživatelů Telegram přivítal z Asie (31 %), následovala Evropa s 27 %, Latinská Amerika s 21 % a s 8 % uživatelé zemí MENA (Střední východ a severní Afrika).

Telegram uvedl, že se snaží svým uživatelům nabídnout komunikaci s největší mírou zabezpečení a soukromí. Oproti konkurenci pak Telegram nabízí i praktické sdílení skutečně velkých souborů. Pokud bude zachován současný velmi rychlý přírůstek uživatelů, může se Telegram pomalu připravovat na miliardový milník v počtu aktivních uživatelů.

Stáhnout Telegram Messenger

Google Play App Store Microsoft Store

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze