Zapomenuté Nokie G100 a G400 byly představeny v lednu. Dorazí vůbec?

Zapomenuté Nokie G100 a G400 byly představeny v lednu. Dorazí vůbec?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Obě Nokie výrobce částečně představil na lednovém veletrhu CES
  • Prozatím se nikde oficiálně neprodávají
  • Důkazem existence je například oficiální uživatelská příručka

Novodobá Nokia vznikající pod hlavičkou HMD Global si v posledních letech počíná vcelku rozporuplně. Nabídka telefonů se smrskla na několik málo modelů, které navíc výbavou mnohdy nedosahují ani střední třídy. Netřeba dodávat, že náročnější zákazníci mají smůlu. Na lednovém veletrhu CES v Las Vegas výrobce prezentoval hned čtyři novinky, nicméně ani jedna nedorazila na český trh. Abychom však Nokii nekřivdili, modely Nokia C100 a C200 jsou exkluzivní pro obchodní síť Walmart v USA, avšak po Nokiích G100 a G400 se takřka zcela slehla zem.

Nokia G400
Nokia G400

Nokia G400 má lákat na 6,5" Full HD+ displej se 120 Hz, přičemž pod kapotou je bez překvapení Snapdragon 480 spárovaný s 6GB RAM a 128GB úložištěm. Hlavní fotoaparát disponuje 48 megapixely a sekundární ultraširokoúhlý má bohužel jen 5 megapixelů. Výčet zadních fotoaparátů zakončuje 2megapixelový makro snímač. Cenově níže postavená Nokia G100 má 6,52" HD+ displej, Snapdragon 615 a poměrně velkou baterii s kapacitou 5 000 mAh. Na zadní straně je 13megapixelový fotoaparát, paradoxně 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelový portrétní snímač.

Nokia G100
Nokia G100

S oběma modely výrobce rozhodně počítal, neboť o tom svědčí zveřejnění podrobných uživatelských příruček na oficiálních stránkách (odkaz vede pouze na model G100, neboť druhý již výrobce odstranil, o čemž informuje nokiapoweruser.com). Aby toho nebylo málo, obě zmíněné Nokie se objevily na oficiálních stránkách Qualcommu APTX. Jelikož však od prvního odhalení uplynul bezmála půl rok, začíná být čím dál tím méně pravděpodobné, že se letošních novinek s logem Nokia dočkáme. Na druhou stranu je rovněž otázkou, zda by pro českého uživatele měly vůbec co nabídnout.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze