Samsungy Galaxy Note10 na posledních obrázcích před premiérou

31× aktualizováno
Samsungy Galaxy Note10 na posledních obrázcích před premiérou
  • Displej Galaxy Note10 by měl mít symetricky umístěný „průstřel“ uprostřed
  • Dočkat bychom se měli rovněž výrazně zakulacených rohů displeje
  • Telefonu bude zřejmě chybět 3,5mm jack
  • Oficiální představení 7. srpna v New Yorku

Aktualizováno 6. 8. 2019

Do představení Samsungů Galaxy Note10 a Note10+ zbývá pouze den. Vše známe a i Evan Blass zveřejňuje již zcela finální obrázky. Dnes se tak můžeme podívat na oficiální ikonu obou modelů a také lifestyleový obrázek.

Samsung Galaxy Note10

Aktualizováno 5. 8. 2019

Pouhé dva dny před oficiální světovou premiérou se na internetu objevilo video zachycující zřejmě finální prototyp Samsungu Galaxy Note10+. Je sice v ochranném pouzdru, ale displej je celý vidět, včetně průstřelu ve středu. Částečně lze také nahlédnout na prostředí One UI.

Aktualizováno 2. 8. 2019

Galaxy Note10 dorazí podle posledních informací minimálně ve třech barevných variantách – černé, bílé a perleťové.

Aktualizováno 31. 7. 2019

Nové Samsungy Galaxy Note10 bude s největší pravděpodobností dostupné také ve variantě Rose Pink, tedy růžové, což naznačuje únik tiskových obrázků skrze winfuture.de.

Samsung Galaxy Note10 ve variantě Rose Pink

Aktualizováno 29. 7. 2019

Certifikační data zveřejněná na mysmartprice.com odhalují, že Note10 bude mít nakonec tři varianty. Větší navíc dostane verzi s podporou 5G sítí, o které se prozatím ví, že bude mít označení SM-N9760 a ve výbavě najdeme 25W nabíječku, i když také zvládne nabíjení až pomocí 45 W. Ani vybavenější model tedy v základu lepší nabíječku nedostane.

Aktualizováno 26. 7. 2019

K všeobecnému překvapení začal Samsung přijímat předobjednávky na nové Galaxy Note10 již dnes, tedy několik týdnů před událostí Unpacked, kde budou telefony představeny. Galaxy Unpacked se bude konat 7. srpna v New Yorku.

Aktualizováno 23. 7. 2019

Blížící se představení Galaxy Note10 má za následek, že se dozvídáme prakticky všechny možné informace. Za dnešním únikem informací stojí techmaniacs.gr a než si je shrneme v tabulce, zmíníme pár zajímavostí. Novinky od Samsungu budou disponovat novými gesty ve spolupráci s perem S Pen, která telefon rozpozná, aniž byste se museli dotknout. Využití mají najít například v galerii. Samotný S Pen má být vylepšen o zvukovou signalizaci konkrétních operací. Jak vše bude fungovat, uvidíme až v reálu.

Samsung Galaxy Note10 Samsung Galaxy Note10+
Displej 6,3 palců, Full HD+ 6,8 palců, Quad HD+
Procesor Exynos 9825 Exynos 9825
Operační paměť* 8 GB 12 GB
Interní paměť* 256 GB 256 GB
Hlavní fotoaparát 12 Mpx 12 Mpx
Teleobjektiv 12 Mpx 12 Mpx
Ultraširokoúhlý objektiv 16 Mpx 16 Mpx
ToF senzor ne ano
Baterie 3 500 mAh 4 300 mAh
Rychlé nabíjení max. 25 W max. 45 W
Hmotnost 168 gramů 198 gramů
Barevné varianty černá, bílá, červená černá, bílá, gradientní krystalická

Aktualizováno 16. 7. 2019

Budoucí Samsungy Galaxy Note10 a Note10+ mají být samozřejmě vybaveny špičkovými procesory. Nasazen má být Snapdragon 855 Plus a Exynos 9825. První jmenovaný bude určen pro USA, druhý pak pro Jižní Koreu, Evropu a další trhy. Samsung vylepší stávající Exynos 9820 a inovovaný 9825 má být již postaven na 7nm výrobní technologii.

Exynos 9820 vs. Exynos 9825
Exynos 9820 vs. Exynos 9825

Kromě procesorů se však objevily informace o jistých komplikacích, které by mohly výrobu Notů10 provázet. Jedná se o napjatou obchodní situaci mezi Jižní Koreou a Japonskem. Samsung totiž od japonských společnosti nakupuje klíčové materiály (například fluorovaný polyimid a fluorovodík), které slouží k výrobě displejů a čipů. V současné době, tedy v červenci, musí Samsung snížit plánovaný objem výroby Exynosu 9825, což by mohlo mít následky v podobně oddálení zahájení prodeje. Navzdory tomu, že výroba budoucích telefonů je jistě v plném proudu a termín představení se jistě měnit nebude. Samsung však údajně červencový výpadek hodlá kompenzovat hned v následujících měsících navýšením výroby.

Aktualizováno 12. 7. 2019

Německý winfuture.de prozradil ceny chystaných Samsungů Galaxy Note10. Základní varianta Galaxy Note10 bude v Evropě startovat na ceně 999 eur (tedy přibližně 25,5 tisíce korun). Vybavenější Note10+ se dostane do prodeje za 1 149 eur (necelých 30 tisíc korun). Oba dva modely budou nabízeny s 256GB úložištěm.

Aktualizováno 11. 7. 2019

Příchod Samsungů Galaxy Note10 se nezadržitelně blíží, od představení nás dělí necelý měsíc. Do finální fáze tak vstupují úniky, což dokazuje například ten dnešní. Díky Ishanu Agarwalovi se můžeme podívat na tiskové rendery Samsungu Galaxy Note10 ve dvou barevných variantách – stříbrné a černé.

Samsung Galaxy Note10

Touhu po obrázcích však zaženou i zájemci o větší Galaxy Note10+. Server mysmartprice.com zveřejnil rovněž dva tiskové rendery většího modelu, opět se jedná o černou a stříbrnou variantu.

Samsung Galaxy Note10+

Aktualizováno 10. 7. 2019

Na internetu se objevilo velmi krátké oficiální video společnosti Samsung, které prezentuje chystaný Galaxy Note10 jako zařízení, jež dokáže do velké míry nahradit běžné elektronické pracovní nástroje. Pravděpodobně se tak stalo o něco dříve, než bylo v úmyslu, a tak bylo video po chvíli staženo. Na záznam tohoto videa se můžete podívat níže.

Aktualizováno 9. 7. 2019

Samsungy Galaxy Note10 budou samozřejmě podporovat bezdrátové nabíjení. Roland Quandt na Twitteru zveřejnil, že výstupní výkon stoupne na 20 W, což je zásadní rozdíl oproti maximálně 15 W u současných nabíječek Samsungu. I bezdrátově si tak Samsungy dobijete skutečně rychle. Spekuluje se rovněž o tom, že reverzní nabíjení, kdy můžete skrze telefon bezdrátově dobíjet jiné zařízení, bude probíhat rovněž 20W výkonem.


Další dnešní novinka pochází přímo od Samsungu, konkrétně od jeho indonéského zastoupení. To zveřejnilo krátké video, ve kterém láká na schopnosti budoucí řady Galaxy Note10, která má být schopna nahradit více zařízení. Třeba kancelářský notebook, a to díky podpoře propracovaného režimu DeX.


Aktualizováno 2. 7. 2019

Samsung na svém webu oficiálně ohlásil akci Unpacked, která se uskuteční 7. srpna v New Yorku. I když zde není výslovně zmíněno, že by zde mělo dojít k představení nových Notů, krátké propagační video s perem v hlavní roli nenechává nikoho na pochybách, že se tak stane. Oficiální náplní je prozatím popsána jako „odhalení nových zařízení, které posunou ekosystém Galaxy na vyšší úroveň. Akce bude též přenášená živě a samozřejmě o ní budeme informovat i na těchto stránkách.

Aktualizováno 28. 6. 2019

Přišlo vám označení Galaxy Note10 Pro v případě Samsungu divné? Nám také a tudíž není velkým překvapením, že jihokorejský výrobce sáhne ke svým obvyklým verzím. Menší novinka se bude jmenovat Galaxy Note10 a větší Galaxy Note10+.


Aktualizováno 27. 6. 2019

Mnoho informací často vyčteme i z úniků pouzder. Tentokrát se můžeme podívat na ochranné pouzdro pro menší Galaxy Note10. Na něm je vidět, že telefon skutečně nebude mít 3,5mm jack a na spodní hraně figuruje hlasitý reproduktor. Zda bude nějak řešeno stereo, je otázkou. Samsung se totiž má zbavit horního reproduktoru a zvuk hovorů má být šířen displejem.


Aktualizováno 24. 6. 2019 9:00

Max Weinbach tweetoval zajímavé novinky ohledně chystaných Samsungů Galaxy Note10 a Note10 Pro. Zmínil, že menší verze, tedy Galaxy Note10, nebude nabízet slot pro paměťovou kartu. Ten bude vyhrazen pouze variantě Pro. V původním tweetu se objevila také informace o přítomnosti jacku u obou verzí. Weinbach později uvedl, že to byla mystifikace ze strany Samsungu a on měl již možnost vidět prodejní balení s AKG sluchátky vybavenými USB-C konektorem. Tím je zřejmě osud 3,5mm jacku na řadě Note10 zpečetěn.


Aktualizováno 24. 6. 2019

O další únik se postaral internetový obchod mobilefun.com, který už začal nabízet ochranná pouzdra olixar pro dvojici nových Samsungů Galaxy Note10. A na fotkách neukazuje pouze ochranu samotnou, ale také její nasazení na telefon. Můžeme si tak udělat jasnou představu o vzhledu, zejména pak zadní části.

Samsung Galaxy Note10 Samsung Galaxy Note10 Pro

Aktualizováno 20. 6. 2019

Nové Samsungy Galaxy Note10 a Note10 Pro by v rukávu mohly mít zajímavý trumf, který nyní zmiňuje @IceUniverse. S ohledem na opravdu extrémně tenké rámečky kolem displeje se předpokládá, že na těle telefonů nebude místo pro klasický reproduktor určený k hovorům, který má své místo nad displejem. Smartphony jej však nebudou mít, místo něj údajně vsadí na technologii Sound on Display. V praxi to znamená, že zvuk by se měl šířit přímo OLED displejem. Uvidíme, jak bude vše v praxi fungovat. Každopádně by šlo o konkurenční technologickou výhodu. Uvidíme, zda technologii Samsung skutečně nasadí.


Aktualizováno 19. 6. 2019

Server cnet.com přišel s informací týkající se možného termínu představení nové řady Galaxy Note10 od Samsungu. S odvoláním na zdroje blízké Samsungu uvedl, že premiéra Samsungů Galaxy Note10 a Galaxy Note10 Pro proběhne již 7. srpna 2019. Vše se semele v Barclays Center v Brooklynu, tedy na stejném místě, kde byl loni odhalen Samsung Galaxy Note9. Prozatím nejde o potvrzenou informaci, avšak to se s blížícím se představením jistě změní.

Aktualizováno 18. 6. 2019 16:55

Další střípkem skládačky je aktuální únik krycích skel displejů pro Galaxy Note10 a Note10 Pro, která opět potvrzují středově umístěnou čočku fotoaparátu a tedy i průstřel v displeji.

Samsung Galaxy Note10 Pro (vlevo) a Galaxy Note10 (vpravo)

Známé úniky přicházejí také skrze účet Ice Universe, který zveřejnil možnou podobu ochranných skel. Na nich je vidět speciální místo pro čtečku otisků prstů. Ta bude stejně jako u řady Galaxy S10 ultrazvuková, takže potřebuje lepší kontakt s prstem.


Aktualizováno 18. 6. 2019

Tradičním zdrojem úniků bývají výrobci nejrůznějších pouzder, které svoje produkty musejí připravovat s určitým předstihem. Jejich vzhled není tak přísně střeženým tajemstvím jako samotný telefon, a tak si můžeme udělat přibližnou představu o jeho vzhledu i funkcích.


V tomto případě se potvrzují předchozí úniky. Na ochranném pouzdře není otvor pro 3,5mm jack na spodní hraně, naopak ta horní obsahuje mezeru pro IR. Zadní strana napovídá trojici fotoaparátů ve vertikálním uspořádání, blesk a také otvor, který by mohl sloužit pro zjišťování tepu.

Aktualizováno 14. 6. 2019

Poměrně nedávno se spekulovalo, že k představení Galaxy Note10 by mohlo dojít 10. srpna. Možná se jich ale dočkáme později. Naznačuje to únik kalendáře amerického operátora Verizon, který sdílel Evan Blass. V něm je vidět, že představení Note10 je plánováno spíše do druhé poloviny srpna 2019. O něco později se mimochodem mají představit i iPhony XI.

Samsung Galaxy Note10

Aktualizováno 13. 6. 2019

Samsung bude s Galaxy Note10 aspirovat na titul „telefon s co nejmenšími rámečky“. Naznačuje to únik ochranné vrstvy displeje. Na ni můžeme vidět neskutečně tenké rámečky po stranách a nad displejem. Lze odhadovat, že jejich tloušťka bude maximálně 2milimetrová, možná ještě menší. Zdá se však, že pod displejem bude rámeček nepatrně větší. Výrobce zřejmě stále potřebuje kvůli napojení displeje ke zbytku hardwaru více prostoru.

Samsung Galaxy Note10

Aktualizováno 11. 6. 2019

Dnešní únik přináší zásadní informaci o kapacitě baterie, respektive baterií obou přístrojů. Jak uvedl 91mobiles.com s odkazem na důvěryhodný zdroj, menší model s úhlopříčkou 6,3 palce by měl disponovat kapacitou 4 170 mAh. Překvapením je, že stejné zásoby se dostane i modelu s přídomkem Pro a úhlopříčkou displeje 6,8 palce. Další spekulace naznačují, že v balení s oběma telefony byste měli najít nabíječku o výkonu 25 W. To je oproti současným 15 W posun dobrým směrem, ale bohužel se nepotvrzují původní informace o 45W nabíjení.

Aktualizováno 10. 6. 2019

Korejské zdroje nyní přišly s prvním možným nástřelem termínu, kdy by Samsung mohl své očekávané novinky řady Note představit. Jelikož loni došlo k představení Galaxy Note9 9. srpna, lze předpokládat, že by premiéra Galaxy Note10 a Note10 Pro mohla proběhnout letos 10. srpna. Jinými slovy přesně za dva měsíce.

Aktualizováno 7. 6. 2019

Skrze twitterový účet OnLeaks unikly nejnovější rendery, které ukazují podobu Samsungů Galaxy Note10 a Galaxy Note10 Pro. Hlavní rozdíly budou spočívat ve velikosti a samozřejmě úhlopříčce displeje. Novinky však bude možné rozpoznat také ze zadní strany. Zatímco Galaxy Note10 bude mít tři fotoaparáty, Galaxy Note10 Pro k nim přidá ješte senzor ToF.

Samsung Galaxy Note10 Pro (vlevo) a Galaxy Note10 (vpravo)

Ze všech stran se pak můžeme podívat na Samsung Galaxy Note10 Pro na níže umístěném videu. Potěší, že Samsung bude nadále ctít myšlenku, že řada Note působí spíše hranatějším dojmem a je jakýmsi protipólem pro Galaxy S10, které jsou naopak oblejší.

Aktualizováno 3. 6. 2019

Server phonearena.com zveřejnil možnou podobu zadní strany, konkrétně oblasti fotoaparátů chystaného Samsungu Galaxy Note10. Nejde o potvrzený vzhled, nicméně pokud by se pro něj Samsung uvolil, očekávejte vertikálně orientaci fotoaparátů. Zcela vlevo bude sestava klasického, ultraširokoúhlého fotoaparátu a teleobjektivu. O kousek vedle budou další důležité senzory. Půjde například o ToF „kamerku“, Flood illuminator produkující infračervené světlo a nakonec samozřejmě nebude chybět přisvětlovací dioda.

Samsung Galaxy Note10

Aktualizováno 31. 5. 2019

Server androidpolice.com přinesl informaci o tom, že budoucí Samsungy Galaxy Note10 se pokusí jít cestou HTC U12+. Co to znamená? Na těle zařízení by neměla být žádná fyzická tlačítka, tedy ani ta boční. Namísto nich výrobce nasadí senzory a bude zajímavé sledovat, jak si s tím Samsung poradí. Co je však ještě mnohem zásadnější, je fakt, že modely řady Galaxy Note10 mají být prvními Samsungy, které již nenabídnou 3,5mm jack. Pokud se tyto informace potvrdí, bude to znamenat zřejmě definitivní odchod tohoto konektoru z mobilních telefonů, minimálně vyšších řad. Samsung bude zřejmě rozhodnutí obhajovat vytvořením konstrukce bez výřezu v rámu (žádná tlačítka, jen jeden konektor) a využitím uvolněného prostoru například pro baterii.

Aktualizováno 30. 5. 2019

Uživatel Ben Gesking na svém Twitteru zveřejnil možné podoby budoucího Samsungu Galaxy Note10. Můžeme se tak podívat, jak by novinka mohla skutečně vypadat. Potvrzení vzhledu doplnil také známý únikář Ice Universe, čímž se nám ještě zvýšila důvěryhodnost. Pokud se podivujete pouze nad jednou čelní kamerkou, netřeba. Řada Galaxy Note10 si má skutečně vystačit s jedním fotoaparátem pro selfies.


Aktualizováno 23. 5. 2019

Podle posledních zpráv, na které odkazuje magazín Forbes, by měla chystaná vlajková loď od Samsungu s označením Galaxy Note10 disponovat ultrarychlým úložištěm typu UFS 3.0, baterií s kapacitou 4 500 mAh a výkonným 50W nabíjením. Zejména poslední zmíněná novinka by byla velikým krokem vpřed ve srovnání se současným 15W nabíjením smartphonů Galaxy S10.

Aktualizováno 13. 5. 2019

MobielKopen dnes upozornil na očekávaný Samsung Galaxy Note10 ukrývající se pod kódovým označením SM-N976V, který prošel benchmarkem HTML5test, jenž je poměrně běžně využíván pro zjištění kompatibility různých webových prohlížečů se standardem HTML5. Výsledky naneštěstí neprozradí nic zajímavého o hardwaru samotného zařízení a jediným vodítkem se v tomto případě stalo downscalované rozlišení 412 × 869 pixelů, ze kterého lze vyčíst poměr stran. Ten bude u série Note poprvé v historii činit 19:9, obdobně jako je tomu u Galaxy S10 či Galaxy S10+.

Původní informace z 3. 5. 2019

Na zakulacené displeje má každý svůj názor a zatímco si je někteří (třeba i s ohledem na stále více populární ovládání gesty) nemohou vynachválit, jiní stále dávají přednost rovnému panelu bez zakulacení. Úplně prvním výrobcem smartphonů, který přišel se zakulacenými displeji, byl Samsung s modely Edge. Přestože se praktická využitelnost oblých rohů nakonec neukázala takovým přínosem, staly se zaoblené panely poměrně běžnými i u dalších telefonů, zejména pak u vlajkových lodí. U nejnovějších modelů Galaxy S10 a S10+ tomu není jinak, i když zde zaoblení není tak výrazné a jediný Galaxy S10e si zachoval rovný displej.

Jak bude vypadat připravovaný Samsung Galaxy Note10 zatím nevíme. Zdá se však, že se můžeme těšit (nebo obávat) na návrat výrazně zakřivených okrajů. Na informaci upozornil již ověřený „leakster“ Ice universe. Přestože v jeho tweetu Galaxy Note10 explicitně nezmiňuje, něco nám říká, že mluví právě o něm. Ze stejného zdroje pochází informace, že bude očekávaný Note disponovat symetricky umístěným „průstřelem“ uprostřed displeje, na což Ice nedávno odkazoval ve svém příspěvku s názvem „Da Vinci is symmetrical“, přičemž Da Vinci je právě kódové označení chystaného Note10.

Samsung Galaxy Note10 podle phonearena.com
Možná podoba chystaného Samsungu Galaxy Note10 podle serveru phonearena.com.
Diskuze ke článku
Petr Válek
Petr Válek
Ještě že jsem koupil note 9 ????????
Lukáš
S nějakým průstřelem si ho můžou nacpat do *rdele. Neskutečně mě tato "móda" štve. Note jsem měl v plánu koupit, ale s děravým displejem, po kterém se bude ještě kreslit, to opravdu ne. Váhám ještě nad devítkou, to je zatím poslední nezkažená řada, ale jelikož mám S9, tak na to dlabu. Za takovou fušeřinu platit nehodlám. Díra v displeji, copak nás mají za blbce....?
pet
hlavne at pane boze konecne nema hnusny spodni ram a ma spodek stejny jako nahore!

verzi s prustrelem a bez hnusneho a nepraktickeho zakriveni bych uviotal nejvic
Carda
Stejně to bude jen S10 s S-Penem a pokud má být větší zakřivení tak i větší nudle Humus ty telefony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze