Tohle se Vivo povedlo! Ultrazvuková čtečka v displeji APEXu 2019 reaguje špičkově

11
Tohle se Vivo povedlo! Ultrazvuková čtečka v displeji APEXu 2019 reaguje špičkově
Fotografie: Vivo
  • Uvnitř telefonu najdeme Snapdragon 855, 12 GB RAM a 512GB úložiště
  • Čtečka integrovaná v displeji reaguje na dotyky po celé ploše obrazovky

Nedávno představené Vivo APEX 2019 se může chlubit nejen futuristickým designem bez děr a tlačítek, ale také novou generací čtečky v displeji. Právě tuto, do jisté míry přelomovou, technologii si nyní můžeme prohlédnout v novém videu.

Přibližně od jedné minuty a třiceti sekund můžeme sledovat nejprve naskenování prstu, které proběhne opravdu bleskurychle a následně již bezproblémové používání čtečky. Prst je možné přiložit opravdu kamkoliv a přesto se zařízení vždy spolehlivě odemkne. Problémem není ani telefon převrátit, čtečka stále funguje na první dobrou. Podle dostupných informací by se čtečka měla vypořádat i s vlhkými nebo mokrými prsty.

Na závěr videa je v krátkosti představeno, jak funguje magnetický nabíjecí a datový konektor v jednom, který jednoduše přicvaknete na záda telefonu. Daní za design bez tlačítek a děr je však nutnost nosit tento proprietární konektor na cesty s sebou. Pár sekund nato přijde malá ukázka hudební reprodukce. Jak již bylo zmíněno, v telefonu se nenachází žádné otvory, takže si museli inženýři s přehráváním hudby poradit jinak, což se jim očividně povedlo. Zvuk je, jak se zdá, dostatečně hlasitý a čistý. Z hardwarových specifikací se můžeme těšit na supervýkonný Snapdragon 855, 12 GB RAM a úložiště o velikosti půl terabajtu. Více bychom se měli o telefonu dozvědět již na veletrhu MWC v Barceloně.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
To jako chcou rict, ze to nema bezdratove nabijeni? To asi tezko ne? Tak konektor s sebou nosit nikdo nemusi. Ale co by me zajimalo jeste vic, jestli to pak nejde odemknout kterymkoliv prstem, protoze tohle, co je na videu, dokaze i moje stara lumie:o)))
Slovák
To je pekné. Ale ako budem v rukách držať telefón bez toho, aby sa mi odblokoval? Neviem ako ostatní, ale ja bežne zo stolu dvíham zamknutý telefon, tak že ho chytím za displej.... Toto riešenie sa mi nepáči. Malo to zostať len na určitom mieste a nie na celom displeji.
Martin
Škoda, že výrobcovia ako Vivo, Oppo nepôsobia na europskom trhu. Bolo by to riadne oživenie.
fffre
a co predna kamera - ma ju nema ju ?
no barca sa blizi - tento rok bude konecne plny zaujimavejsich modelov

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze