Nová generace iPhonů dostane podle analytika Kua přepracovanou anténu

Nová generace iPhonů dostane podle analytika Kua přepracovanou anténu
Fotografie: Apple
  • Současné iPhony Xs (Max) a Xr s technologií LCP mají podle analytika problémy s přenosem vyšších frekvencí
  • V letošních iPhonech se budou vyskytovat současně LCP a MPI antény
  • iPhony představené v roce 2020 se mají opět vrátit k technologii LCP

Podle důvěrných zdrojů dobře obeznámeného analytika Ming-Chi Kua se dočká letošní řada iPhonů jedné, na první pohled neviditelné (přesto však důležité), změny v oblasti konstrukce antén. Nové iPhony, které Apple s největší pravděpodobností představí během letošního podzimu, mají totiž disponovat anténami typu MPI (Modified PI). Informace byla zveřejněna skrze 9to5mac.com.

Důvodem má být technologická limitace stávající technologie LCP (Liquid Crystal Polymer) a také problémový výrobní proces u nejnovějších iPhonů, tedy Xs, Xs Max a Xr. Podle analytika způsobují LCP antény problémy s přenosem ve vyšších frekvencích. Přidání podpory antén typu MPI u letošních iPhonů má v této oblasti přinést úsporu nákladů a ulehčit výrobní proces. V telefonech se tak budou vyskytovat současně LCP a MPI antény uložené v horní části smartphonu a tři MPI jednotky nacházející se ve spodní části zařízení.

Celková cena anténních technologií u nových iPhonů by však měla podle Kuových kalkulací meziročně narůst přibližně o 10 až 20 %, a to kvůli přidané podpoře ultraširokých pásem. Uživatelé by se tak mohli těšit na zlepšený příjem signálu a navigace v interiérech. Dříve se dokonce mluvilo o tom, že Apple připravuje speciální funkci, která bude schopna přesně navigovat uživatele uvnitř obchodních center či na jiných rozlehlých krytých místech.

Zajímavostí také je, že iPhony, které budou představeny v roce 2020, se mají opět vrátit k technologii antén LCP. To tedy znamená, že využití MPI antén bude pouze dočasné. Nedávno jsme vás také informovali o tom, že o podporu sítí páté generace u Applu se po urovnání vleklého soudního sporu postará Qualcomm. Později se nechal Kuo slyšet, že bude pro Apple dodávat 5G modemy rovněž Samsung.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze