„Základní“, přesto špičkový fotomobil? Podívejte se, jak fotí nový Pixel 9

39
„Základní“, přesto špičkový fotomobil? Podívejte se, jak fotí nový Pixel 9
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ve výbavě najdeme 50Mpx primární snímač, 48Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 10,5Mpx selfie kamerku
  • Všechny tři senzory se chlubí automatickým ostřením
  • Prohlédněte si ukázky fotografií zachycených v různých světelných podmínkách

Google Pixel 9 představuje cenově nejdostupnější model z aktuální řady, která obsahuje rovnou čtyři telefony, avšak jen tři jsou na našem trhu dostupné. V mnoha ohledech jsou přitom Pixely 9 identické, ať už se jedná o nasazení čipsetu Google Tensor G4, nijak extra rychlého nabíjení (Pixel 9 Pro XL je na tom v tomto ohledu nejlépe), sedmiletou softwarovou podporu či zaměření Googlu na různé AI funkce. V případě Pixelu 9 a Pixelu 9 Pro se pak dočkáte také identických rozměrů (s výjimkou jednoho gramu i hmotnosti), a tedy i víceméně identického designu. To, čím se novinka liší od vyšších modelů, je pak fotovýbava, která čítá dva snímače na zadní straně a obligátní selfie kameru v kruhovém „průstřelu“.

Jelikož se jedná o nejlevnější Pixel 9, i když by se s doporučenou cenou bezmála 23 tisíc Kč mohl zařadit hned mezi některé regulérní vlajkové smartphony, zajímalo nás, jak je na tom po stránce fotovýbavy. Jak známo, Google u svých telefonů umí dělat doslova (fotografickéú divy, neboť již několik let piluje chytré algoritmy, a když se k tomu přidá ještě tolik skloňovaná umělá inteligence, měli bychom se dočkat i tentokrát špičkových fotografií za všech světelných podmínek. Je tomu tak ale i ve skutečnosti? Níže se můžete podívat na tabulku se specifikacemi a poté se pustit do prohlížení.

Hlavní fotoaparát Ultraširokoúhlý objektiv Čelní kamerka
Rozlišení 50 Mpx 48 Mpx 10,5 Mpx
Clona f/1.68 f/1.7 f/2.2
Ohnisková vzdálenost/rozsah 25 mm (82˚) 123˚ 95˚ (20 mm)
Velikost senzoru 1/1,31" 1/2,55" 1/3,1"
Velikost pixelu 1,2 µm ? µm 1,22 µm
Typ ostření Dual Pixel PDAF, Laser AF Dual Pixel PDAF PDAF
OIS ano ne ne

Všechny snímky byly standardně pořízeny bez jakýchkoliv dodatečných úprav, manuálního zaostřování, změny expozice apod. Níže si pak můžete prohlédnout snímky vyfocené v různých světelných podmínkách, interiéru i exteriéru, ale třeba i ukázky portrétů či nočních záběrů.

Běžné denní snímky
Makro snímky
Portrétní a selfie snímky
Zhoršené světelné podmínky
Ukázka efektu Rozostření (s a bez) a Přidej mě

Google Pixel 9

Rozměry152,8 × 72 × 8,5 mm, 198 g
DisplejOLED, 6,3" (2 424 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G4,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 128 GB / 256 GBne
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Pěkné fotografie s velmi konzistentními výsledky napříč podmínkami. Asi mi tam nejhůře vychází portrétové fotografie, které sice vypadají na pohled velice dobře naexponované, ostré, bokeh fajn, ale oddělení od okolí viz hlava nebo prsty i tělo není tak ostře odděleno jako u top konkurence. Zde to působí jako by se už posouvala hloubka ostrosti a začíná se vytrácet ostrost, což není technicky v pořádku.
Jinak pěkné, hezký den všem.
Martin Motycka
Martin Motycka
Naposledy upraveno: 22. 8. 18:28
Za sebe musím říct, že koupit před měsícem a půl základní Pixel 8 za 15.5k ve verzi 256GB byl super kauf. P9 nepřináší nic extra navíc, příplatek obrovský..
Damara226
Damara226
Téměř jakýkoliv android telefon pořídí podobné fotky po stažení nejnovější verze gcam.
Např BSG gcam.
Pc Wifi
Pc Wifi
libi se mi ze v takovem tele je 4700mAh baterie :o) ( takovej S23U ma o dobrych 10mm vic na vysku a jen o usmolenych 300mAh navrch) a aji bych mozna i ozelel teleobjektiv ale hernajs ten jejich Tensor by Samsung, je na case se toho zbavit. Navic na uvod je jako vzdy ta cenovka tezky prestrel a komu nevadi Tensor, sahne spis po Pixel8 Pro, ktery je na tom velice dobre i tak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze