Začněte hledat náhradu, oblíbený Google Launcher končí

6

Google Launcher se v Obchodě Play objevil před zhruba 3 roky a od té doby si jej stáhlo více než 50 milionů uživatelů. Ti oceňovali především přehlednost zobrazení, která se blížila čisté verzi operačního systému Android. I přes nezanedbatelný úspěch Google s podporou Launcheru končí, na konci března jej vymaže z Obchodu Play.

Pokud patříte mezi uživatele oblíbeného Google Launcheru, máme pro vás smutnou zprávu. Google se rozhodl vymazat tento launcher z Obchodu Play a dále ho již podporovat jen skromně, a to především v modelech, které s ním disponují od základu, tedy na starších smartphonech Nexus. Google to oznámil e-mailem všem svým partnerům, kteří musí hledat alternativu. Google však dále bude nabízet možnost implementovat karty Google Now do svého launcheru, což v minulosti udělalo například Sony.

TIP: Google získal post nejhodnotnější značky na úkor Applu

Google Launcher

A co bude dál? Google nabízí i Pixel Launcher, ten je však dostupný pouze pro majitele nových Pixelů. O tom, jestli Google uvolní nový launcher i mezi další uživatele, není prozatím jasno, i když by takový krok samozřejmě smysl dával.

Stáhnout Google Launcher

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, play.google.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Nebude trvat dlouho a Pixel launcher bude dostupný pro všechna zařízení, Google launcheru je škoda. Používám LineageOS kde jsou oba předinstalovány a vyhovuje mi spíše Google launcher. Zajímavé, že Pixel launcher v Google Play normálně vidím, není spíš pro všechna zařízení s androidem 7 a výš, než jen pro Pixel telefony?
lalala
mám xperii Z5C a mám na ní nainstalovaný pixel launcher
anonymní
ať skončí launcher nainstaloval jsem holo launcher ten je jak google launcher má stejný design i nastavení co google launcher nemá například velikost ikon zména ikon aplikací

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze