Google chystá novou podobu svého Launcheru

4

S novými Nexusy by mohl dorazit nejen nedávno představený Android 7.0 Nougat, ale dost možná i přepracovaný Launcher, který přinese částečné ovládání pomocí gest. Nasvědčují tomu aktuálně uniklé animace.

Google logo 2015

V tuto chvíli není nic oficiálně potvrzeno, avšak úniky hovoří poměrně jasně. Na animacích můžeme vidět přepracovaný Nexus Launcher. Nejvíce překvapí pozměněný vstup do menu všech aplikací. Tradiční tlačítko zmizelo a do menu se dostaneme buď tahem prstu od spodního kraje displeje nahoru, případně dotykem na malou šipku. Opačným způsobem bude možné menu také uzavřít, a to tahem od horního kraje dolů. Případně bude možné samozřejmě využít služeb tlačítka zpět.

TIP! Android v červenci: nejnovější verze nadále mírně rostou

Google Nexus Launcher Google Nexus Launcher
Pravděpodobná podoba nového Nexus Launcheru

Další změna se týká vyhledávání. Pevně umístěný widget totiž zmizel a namísto něj můžeme vidět malé tlačítko s logem Googlu. Jeho vytažením se okamžitě spustí vyhledávání od Googlu. Pokud tah od levé strany doprava provedete kdekoliv jinde vyjma zmíněného tlačítka, dojde ke spuštění aplikace Google Now. V nastavení si však budete moci toto gesto vypnout.

Google Nexus Launcher Google Nexus Launcher
Pravděpodobná podoba nového Nexus Launcheru

Je pravděpodobné, že novinek bude v novém Launcheru mnohem více a otázkou zůstává, zda se jej dočkáme rovnou s příchodem nových Nexusů. Ty má mít na svědomí HTC a prozatím se spekuluje o dvou modelech s kódovými názvy Sailfish a Marlin.

Stáhnout Google Launcher

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Lukáš
to se těším, ovládání gesty je velice přirozené a jsem rád, že je Google do svého systému a aplikací integruje. Jediný problém vidím v kapacitních tlačítkách, které mnohé přístroje bohužel mají, tam budou různá gesta možná problematická a bude docházet ke kolizi. Každopádně palec nahoru.
Šimon Rogner
Šimon Rogner
Vypadá to zajímavě, ale mně se líbí ten současný launcher, kterej na svým Nexusu mám, takže doufám, že tam když tak bude nějaká možnost vybrat si buď ten nový, nebo ten starý.
Sam
Kdyby to chtěl někdo opravdu vyzkoušet, tak ona uniklá verze je ke stažení a lze ji normálně nainstalovat. Osobně si počkám na oficiální verzi.
Xwert Is
Xwert Is
No som zvedavý na ofi verziu každopádne túto informáciu som si čítal už včera takže nie je to až taká novinka v poslednom čase dávate články deň pozadu. Snáď je to len tým že sa prechádza na nový web resp redizajn. Dúfam že potom už budú fungovať aj email notifikácie v diskusiách

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze