Z Air Telecom se stává Nordic Telecom, připravuje i vlastní LTE síť

7

Společnost Air Telecom, virtuální operátor na českém trhu, dnešním dnem mění název na Nordic Telecom. V první vlně chce fungovat jako virtuální operátor, který nabídne LTE, postupem času chce budovat vlastní 4G síť a stát se tak plnohodnotným čtvrtým mobilním operátorem na tuzemském trhu.

Můžeme zapomenout na brand U:fon a Air Telecom, nově se již bavíme o operátorovi Nordic Telecom. Nový název má své kořeny v investiční skupině Nordic Investors, která se s Air Telecomem spojila v roce 2016. Skupina má v plánu investovat stovky milionů korun do vlastní infrastruktury, již v roce 2018 bychom se mohli dočkat plnohodnotného LTE připojení skrze partnerské dohody operátora.

TIP: Air Telecom nabízí 8GB mobilní internet nyní s 25% slevou

Smyslem akvizice je přinést zákazníkům nové produkty. Již nyní společnost pracuje na technologii a implementaci nové sítě. Stávajícím zákazníkům Nordic Telecom ponechá stávající portfolio produktů a následně jej bude v nadcházejícím roce postupně vylepšovat. Aktuálně se jedná o nabídku pevné telefonní linky a mobilních dat prostřednictvím vlastní sítě CDMA, která pokrývá 85 % obyvatel České republiky, mobilní hlasové a datové služby poskytované prostřednictvím partnerské GSM sítě a pevné připojení k internetu přes ADSL.

Nordic Telecom

Klíčová změna nastane v prvním čtvrtletí 2018, kdy stávající síť CDMA přejde na technologii LTE, která Nordic Telecomu umožní nabízet mobilní internetové připojení s několikanásobně vyšší rychlostí než v současnosti.

TIP: Vyzkoušeli jsme virtuálního operátora Air Telecom. Co nabízí?

„Už nyní nabízíme nejlevnější neomezený mobilní internet na trhu za 298 korun měsíčně, ale jsme limitováni stávající technologií sítě pro maximální rychlost připojení 3,1 Mb/s. Po přechodu na LTE budeme moci tuto rychlost několikanásobně navýšit,“ popisuje Libor Dočkálek. Budoucnost vidí Nordic Telecom rovněž ve využití své sítě pro zařízení Internetu věcí (IoT) a v synergii s dalšími aktivitami skupiny Nordic Investors, například projektem Zdravel.

Nordic Telecom ještě dlouhou dobu pravým čtvrtým operátorem na tuzemském trhu nebude, bude však zajímavé sledovat, jaké podmínky pro své zákazníky virtuální operátor vyjedná. Jak již víme, operátoři neradi sdílí svoji LTE síť virtuálním operátorům a když už, jen za velmi nevýhodných podmínek a v omezené formě.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
bidlo204
No, moc v to budování vlastní 4G sítě nevěřím, podle mě se hlavní trojice o to postará.
Pet
Kdyby nasadili LTE a VoLTE s podporou vsech mobilů tak nevidím duvou proč by nebyli čtvrtým operátorem. Osobně bych k nim utekl hned kdyby neměli šílenou 2g síť jako konkurence. Cdma mohou rovnou vypnout
Adam
11.11. jsem si objednal službu LTE Data 4GB. Paní na pobočce mi řekla, že za pár dní mi přijde SIM karta. Do dnešního dne (27. 11.) mi nic nepřišlo. Pokoušel jsem se dovolat na infolinku. S infolinkou se mi podařilo spojit pouze jednou ze dvou pokusů, na víc jsem neměl sílu, protože jsem na spojení čekal hodinu. Ještě teď mám v paměti vypálený čekací tón. Nic jsem nevyřešil. Online samoobsluha nefunguje.
drakoun
jsem klientem Nordic telecom. Operátoři stále slibují,že se dozvím,kolik mám spotřebovaných dat a nějak se k tomu nemají. Nemám tudíž FUP.Protože ten funguje jen pro síť CDMA. Já mám však již LTE síť. Přenosová rychlost je tak malá,že kdyby to šlo,budu ji tlačit.
Nordic také blokuje lidi na FB, kde mají svou stránku,když si lidi na ně stěžují. Vůbec, až budu moci odejít,ani se neohlédnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze