Další mobilní operátor přinese novou LTE síť

8

Trh mobilních operátorů čeká velká změna. Zhruba do roka se k známé trojici českých operátorů Vodafone, T-Mobile a O2 má přidat nováček přinášející další LTE síť. Tento týden k tomu učinil další významný krok, kdy se akcionáři rozhodli mobilního operátora Air Telecom odprodat skupině NORDIC INVESTORS.

Air Telecom provozuje vlastní mobilní CDMA síť pod značkou U:fon, na které nabízí mimo mobilního telefonování také služby mobilního internetu a pevné linky. CDMA síť pokrývá signálem téměř 90 % České republiky a umožňuje maximální přenosovou rychlost 3,1 Mb/s.

Air Telecom

TIP: Virtuální operátor FAYN nepatrně snižuje ceny za mobilní internet

Dobrá zpráva je, že Air Telecom dokončil přípravy pro nasazení nové, takzvané SMART, sítě na LTE. Uživatelé se tak budou moci těšit na služby ve standardu 4G, tedy služby o přenosové rychlosti 30 a více Mb/s.

Vhledem k tomu, že LTE síť bude fungovat v pásmu 400 MHz, můžeme se těšit nejen na rychlý internet, VoLTE nebo mobileTV, ale také na služby jako jsou SMART Home, SMART City a podobně.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
thegrid
400Mhz, s tím ať jdou znovu k šípku. Jejich špatný management, jejich špatné zisky.
satai
To je Band 31? Jsou na to vubec nejaka bezna zarizeni? (notabene s VoLTE)
Pepa
Omg 400 to si delaji prdel?
mrtvá žížala
mobileTV ? pri hypoteticke kapacite 30Mbit DL per sektor (v praxi tak 18-24 max ) jim to vytluce 10 lidi nehlede na dalsi provoz nejakeho urvaneho internetaka, to uz vic sanci davam LTE800 75/30Mbit per sektor a moznem sdruzeni teoreticky 4 frekvenci pro vetsi kapacitu. A jedno pasmo bez moznosti rozsireni je slepa cesta, dojde kapacita a konec, jdi jinam, nam nestiha BTS. Ufon je odsouzen k odletu nebo zaniku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze