YouTube následuje Netflix. Dočasně sníží kvalitu videí

12
YouTube následuje Netflix. Dočasně sníží kvalitu videí
Fotografie: YouTube
  • Ve výchozím nastavení YouTube přepne svá videa do SD rozlišení
  • Jde o preventivní opatření pro zajištění přístupu k internetu všem

Postupující pandemie koronaviru nutí většinu obyvatel zůstávat doma. Tím vzniká ideální čas na hraní her či sledování seriálů a filmů. V dnešní době se velké oblibě těší různé streamovací služby, jako je například Netflix či HBO GO. Vůbec nejoblíbenější je YouTube. Zvyšující se počet na internetu aktivních uživatelů však může znamenat, že by se internet nemusel dostat ke všem. Evropský komisař Thierry Breton proto vyzval například Nrtflix, aby snížil kvalitu streamování svých videí. Populární služba se tak dnes ráno rozhodla a na měsíc snížila kvalitu datového toku.

Netrvalo dlouho a Netflix se rozhodl následovat YouTube, o čemž informuje agentura Reuters. Všechna videa na YouTube budou ve výchozím stavu nastavena na SD rozlišení, díky čemuž by mělo dojít k zmírnění dopadu zvyšujícího se počtu uživatelů, kteří videa v těchto dnech sledují. Závěrem doplňme, že se jedná o preventivní opatření, které přichází dříve, než bude pozdě a internet by například postihly výpadky.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Nekterým internetovým a zavisláckým synkům asi praská žilka.. 🤣
RRR
Kdybych si ten Netflix platil, chtěl bych nějaký odškodnění. Tohle prostě není možný u placené služby!
Jaroslav
Budu psát na Support, jestli nedostanu od Netflixu nějakou slevu. Už nějakou dobu platím full price za 4K a teď mi nepojede? Jsem z toho docela smutný... :/

A věřte tomu, že to poznat jde. Mám doma jak HBO GO, které vysílá jen ve Full HD a rozdíl v obraze je dost vidět oproti Netflixu (4K). Možná to bude podpořeno i HDR10/Dolby Vision obsahem.
01011010
A co takhle radeji posilit infrastrukturu, kdyz se o takovem problemu vi, misto dalsich restriktivnich opatreni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze